ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άνεργος στα 59 του και χωρίς Ε.Ε.Ε. λόγω…. φοιτητικού επιδόματος –Περιμένει από τον Ιούνιο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άνεργος στα 59 του και χωρίς Ε.Ε.Ε. λόγω…. φοιτητικού επιδόματος –Περιμένει από τον Ιούνιο

Ο 59χρονος Π.Ι. από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας είναι ένας από τους πολλούς συμπολίτες μας που λόγω οικονομικής κρίσης αλλά και ιδιαιτεροτήτων στον επαγγελματικό του κλάδο βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Του Φάνη Μακρίδη

Άνεργος, χωρίς προοπτικές για εισοδήματα και με τρία παιδιά. «Ήμουν λουστραδόρος κι έχασα τη δουλειά μου λόγω των δεδομένων των τελευταίων χρόνων. Θεωρούμαι και μεγάλος σε ηλικία. Ποιος να με έπαιρνε στη δούλεψή του; Προσπάθησα πολύ να βρω δουλειά, αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές…» μας εξιστορεί.

Ευτυχώς για τον κ. Π. το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας από τη στιγμή που δεν ήταν συνταξιούχος. Όμως, η στήριξη από το κράτος έμελλε να διακοπεί και όχι για λόγο που μπορεί εύκολα να βάλει ο νους. «Από τον Ιούνιο, αγαπητέ μου, μέχρι και τώρα που σου μιλώ δεν λαμβάνω κανένα βοήθημα, λόγω του φοιτητικού επιδόματος που πήραν τα δυο από τα τρία παιδιά μου, τα οποία φοιτούν στο ΤΕΠΑΚ» μας ανέφερε.

Κι όπως μας εξήγησε, τελευταία φορά έλαβε επίδομα 480 ευρώ για τον μήνα Μάιο. Έκτοτε δεν έχει λάβει κάποιας μορφής βοήθεια, αφού τα χρήματα που έλαβαν τα δυο του παιδιά ως φοιτητική χορηγία κατατέθηκαν στον λογαριασμό του.

«Όταν έγινε αντιληπτό από λειτουργούς των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, θεώρησαν ότι έχω εισοδήματα και μου έκοψαν το επίδομα» είπε για να προσθέσει: «Υπέβαλα ένσταση περί τα τέλη Ιουνίου, αλλά η απάντηση που πήρα ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου. Επτά μήνες μετά! Μου ζητούσαν να αιτιολογήσω πού διατέθηκαν τα χρήματα για τη φοιτητική χορηγία και έδωσα αποδεικτικά στοιχεία. Από τότε, όμως, καμία απάντηση. Ακόμα περιμένω…».

Ο κ. Π. έφτασε στα όρια του αφού για οκτώ μήνες είναι χωρίς εισοδήματα. «Αλλιώς φανταζόμουν τη ζωή μου. Έχω ένα εγγόνι και οι έγνοιες δεν με αφήνουν να το χαρώ. Ζω σε ένα ακατάλληλο σπίτι. Η στέγη λόγω και των βροχοπτώσεων στάζει. Το σπίτι γέμισε κούπες. Θέρμανση; Έχω μια σόμπα υγραερίου και δουλεύει μόνο το ένα μάτι. Είναι χαλασμένη» λέει με παράπονο.

«Δεν ζητώ ελεημοσύνη, μόνο αυτό που δικαιούμαι. Και για να είμαι ειλικρινής περίμενα να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να ανταποκριθούν. Όχι μετά από οκτώ μήνες να μην με έχουν ενημερώσει….» κατέληξε.

Το ThemaOnline επικοινώνησε επανειλημμένα από την περασμένη εβδομάδα με αρμόδιο λειτουργό του Υπουργείου Εργασίας και έθεσε υπόψιν του το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κ. Π. Όπως μας αναφέρθηκε, πράγματι έχει υποβληθεί η ένσταση και το ζήτημά του θα εξεταστεί. Μέχρι την Τρίτη (11/02) ο 59χρονος συμπολίτης μας δεν είχε λάβει απάντηση…

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top