Στο λιμάνι Λεμεσού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Στο λιμάνι Λεμεσού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Στο λιμάνι Λεμεσού καταπλέει, αυτή την ώρα, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με την Εθνική Φρουρά.

Με πλήρωμα που πλησιάζει τα δυο χιλιάδες άτομα, το Charles De Gaulle είναι το πρώτο από τα δυο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που κινούνται με πυρηνική ενέργεια. Στην παρούσα φάση μεταφέρει 20 πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine, δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο Caïman και δυο ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Το αεροπλανοφόρο, που είχε καταπλεύσει ξανά στο λιμάνι Λεμεσού το 2010 και το 2016, θα αναχωρήσει στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ αύριο αναμένεται να το επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτές είναι οι αποφάσεις μετά τη σύσκεψη για αφθώδη πυρετό

Αυτές είναι οι αποφάσεις μετά τη σύσκεψη για αφθώδη πυρετό

Κατέληξαν σε σειρά αποφάσεων κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό οι αρμόδιες υπηρεσίες, εμπλεκόμενοι και Κυβέρνηση για διαχείριση αφθώδους πυρετού.