Στο λιμάνι Λεμεσού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Στο λιμάνι Λεμεσού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Στο λιμάνι Λεμεσού καταπλέει, αυτή την ώρα, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με την Εθνική Φρουρά.

Με πλήρωμα που πλησιάζει τα δυο χιλιάδες άτομα, το Charles De Gaulle είναι το πρώτο από τα δυο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που κινούνται με πυρηνική ενέργεια. Στην παρούσα φάση μεταφέρει 20 πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine, δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο Caïman και δυο ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Το αεροπλανοφόρο, που είχε καταπλεύσει ξανά στο λιμάνι Λεμεσού το 2010 και το 2016, θα αναχωρήσει στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ αύριο αναμένεται να το επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE