Στο λιμάνι Λεμεσού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Στο λιμάνι Λεμεσού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Στο λιμάνι Λεμεσού καταπλέει, αυτή την ώρα, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με την Εθνική Φρουρά.

Με πλήρωμα που πλησιάζει τα δυο χιλιάδες άτομα, το Charles De Gaulle είναι το πρώτο από τα δυο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που κινούνται με πυρηνική ενέργεια. Στην παρούσα φάση μεταφέρει 20 πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine, δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο Caïman και δυο ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Το αεροπλανοφόρο, που είχε καταπλεύσει ξανά στο λιμάνι Λεμεσού το 2010 και το 2016, θα αναχωρήσει στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ αύριο αναμένεται να το επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε έτοιμοι για ΜΟΕ που να ενισχύουν την προσπάθεια επανένωσης της πατρίδας μας»

ΠτΔ: «Είμαστε έτοιμοι για ΜΟΕ που να ενισχύουν την προσπάθεια επανένωσης της πατρίδας μας»

Είμαστε πανέτοιμοι αν το κρίνει ο ΓΓ των ΗΕ, να συμμετέχουμε σε μια διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE