ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με νίκη θα παραμείνει «ζωντανός» για εξάδα ο Ολυμπιακός, θέλει κέρδος η ΑΕΛ για να… κρατάει την τύχη στα χέρια της

Με νίκη θα παραμείνει «ζωντανός» για εξάδα ο Ολυμπιακός, θέλει κέρδος η ΑΕΛ για να… κρατάει την τύχη στα χέρια της

Ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (23/02, 18:00) στο «Μακάρειο» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, αφού ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΛ.

Δύο «στροφές» πριν το φινάλε της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος, οι «μαυροπράσινοι» βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 23 πόντους και μαθηματικά, συνεχίζουν να ελπίζουν για την 6η θέση, όπου βρίσκεται η ΑΕΛ με 27 πόντους.

Βέβαια, ρεαλιστικά ομιλούντες, οι πιθανότητες τους για να προλάβουν το… «τρένο» της εξάδας είναι λίγες, αφού χρειάζονται συνδυασμούς αποτελεσμάτων, μιας και είναι στο «κόλπο», τόσο η Πάφος FC όσο και η Νέα Σαλαμίνα που αμφότερες έχουν από 24 βαθμούς.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου όμως είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει τις πιθανότητες της και για να παραμείνει… «ζωντανή» ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει την ΑΕΛ, για να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον πόντο και να υπερτερεί μάλιστα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Κύπριος τεχνικός σχεδίασε το πλάνο «εξουδετέρωσης» της πρώην ομάδας του, δίνοντας βαρύτητα στη σωστή λειτουργία του ανασταλτικού μηχανισμού, ζητώντας από τους παίκτες του συγκεκριμένα πράγματα για να «κτυπήσουν» την ΑΕΛ εκεί που «πονάει», περιορίζοντας παράλληλα τα ατού της και είναι βέβαιος πως αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, θα πετύχουν μία ακόμη μεγάλη νίκη επί ομάδας που ανήκει στο λεγόμενο BIG-6.

Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Σαμπίνια και Ροζέριο Σίλβα, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ζαχαρίου.

Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ, τα πράγματα είναι πιο… απλά και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τα κάνουν περίπλοκα!

Τι εννοούμε;

Αν η Λεμεσιανή ομάδα πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο που κερδίσουν δηλαδή, Πάφος FC και Νέα Σαλαμίνα τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ αντίστοιχα, θα κρατάει την τύχη στα χέρια της ενόψει της 22ης αγωνιστικής, αφού θα χρειάζεται νίκη απέναντι στον Εθνικό ακόμα και με… μισό μηδέν για να τερματίσει οριστικά στο Α΄ γκρουπ.

Αν όμως ηττηθεί η ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό, τότε θα… μπλέξει σε περιπέτειες αν την ίδια ώρα κερδίσει και η Νέα Σαλαμίνα την ΑΕΚ, αφού οι δύο ομάδες θα είναι ισόβαθμες στους 27 πόντους, με τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν στην ισοβαθμία, ενώ αν νικήσει και η Πάφος τον ΑΠΟΕΛ και πάει κι αυτή στους 27 βαθμούς, τότε θα γίνει… μπάχαλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου!

Όπως γίνεται αντιληπτό, κανείς στη Λεμεσιανή ομάδα δεν θέλει να μπλέξει σε τέτοιες καταστάσεις και να περιμένει… «δώρα» από άλλες ομάδες, γι΄ αυτό αντιμετωπίζουν το ματς με τον Ολυμπιακό σαν «τελικό», έχοντας ως στόχο όχι την ισοπαλία, αλλά το τρίποντο.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ μελέτησε τα πάντα για το παιχνίδι του αντιπάλου πριν καταστρώσει το αγωνιστικό του πλάνο, είδε σε dvd πως κατάφερε μεταξύ άλλων να μπλοκάρει ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση στο «Μακάρειο» και ανέλυσε στους παίκτες του με κάθε λεπτομέρεια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Ολυμπιακού και τους εξήγησε τι πρέπει να κάνουν για να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος λόγω καρτών, Μομσίλο Ράσο, ενώ η συμμετοχή του Γκαστανιάγα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Ο Κυπροβόσνιος τεχνικός αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα για να «φρεσκάρει» την ομάδα του, αφού αυτοί που αγωνίστηκαν στη ρεβάνς του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη, σπατάλησαν πολλές δυνάμεις για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, που ήταν η εξασφάλιση του εισιτηρίου για την ημιτελική φάση.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top