ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 23/2

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 23/2

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στο λιμάνι της Λεμεσού, οι προετοιμασίες ενόψει της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, οι επικείμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό με έμφαση στα όσα συμβαίνουν με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και το σοβαρό έγκλημα με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, είναι κάποια από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.


Στο ΓεΣΥ αναφέρεται η «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Τι μας φοβίζει», στο οποίο σημειώνει ότι πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα ενόψει και της β φάσης του ΓεΣΥ, ενώ λόγο κάνει και για καταγγελία ότι γιατροί αμείβονται για να εκδίδουν πιστοποιητικά ασθενείας. Σε άλλο θέμα γράφει για την περίπτωση του 9χρονου στην Αυστραλία που πάσχει από νανισμό και δέχεται μπούλινγκ, ενώ ένα βίντεο με τον μικρό ξεσήκωσε κύμα συμπαράστασης. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις εγγυήσεις, το πρόβλημα και τις λύσεις του.
 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ακιντζί vs Τουρκία και σενάρια για Βαρώσι» και γράφει ότι αν δεν επανεκλεγεί ο Τ/κ ηγέτης, η Αγκυρα θα μπορεί να παίζει και στα δύο ταμπλό, ενώ αναφορά κάνει και στη συμπεριφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τ/κ πηγή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεκαθαρίζει η εικόνα για το βαν, επικαλούμενος πηγή που λέει ότι επιτέλους άρχισαν να φθάνουν στους ανακριτές/αναλυτές τα δεδομένα/απαντήσεις. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις  του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι είναι δύσκολη η έρευνα για στημένα χωρίς μαρτυρίες.
 
«Παρέμβαση Μόσχας για ΑΟΖ» είναι ο τίτλος του κύριο θέματος του «Φιλελεύθερου», στο οποίο γράφει ότι ο Ρώσος Πρέσβης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα αναφέρεται σε αυστηρή τήρηση αρχών διεθνούς δικαίου και αποφυγή απειλών χρήσης βίας, καλώντας όλες τις πλευρές να τηρούν αυστηρά αυτές τις αρχές. Αλλού, ο «Φ» γράφει για εφιάλτη των νεκρών φλαμίνγκο με βασική αιτία την επιβάρυνση με μόλυβδο. Σε άλλο θέμα γράφει για κρίσιμο δίμηνο για Τουρκία και Κυπριακό και αναφέρεται σε καυτή ατζέντα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Στη νέα γενιά αξίζει μια άλλη Κύπρος» γράφει ότι η νέα γενιά σήμερα είναι η πρώτη μετά από έναν αιώνα που θα ζήσει χειρότερα από τη γενιά των γονιών της. Αλλού, γράφει ότι σε αγώνα δρόμου επιδίδονται τόσο ο ΟΑΥ όσο και ο ΟΚΥΠΥ ενόψει της β’ φάσης του ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατά την οποία παρουσιάστηκε το νέο οικονομικό-κοινωνικό περιβάλλον στα κατεχόμενα και οι πραγματικότητες από τη μη λύση του Κυπριακού.  

Η αγγλόγλωσση “SundayMail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική» και κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο μοναδικό ψυχιατριακό νοσοκομείο Αθαλάσσας. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, πρωτοσέλιδα στη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη σε  εκδήλωση στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στο λιμάνι της Λεμεσού. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στα εγκαταλελειμμένα ορυχεία κάποια εκ των οποίων κάποια αποτελούν κληρονομιά και κάποια άλλα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» έχει τίτλο «Πώς οι 6.082 ιδιοκτήτες γης μπορούν να σώσουν το Βαρώσι» αναφέρεται σε τέσσερις τρόπους δράσης δια των οποίων η περίκλειστη πόλη μπορεί νόμιμα να ανακτηθεί. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην παρουσία στρατιωτικής ομάδας των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Η εφημερίδα φιλοξενεί πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή Στίβεν Λίλι ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι πιστεύουν πως η σωστή λύση στο Κυπριακό είναι με την απομόνωση των Τ/κ κάνουν λάθος».
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Ροές εκ. ευρώ για ΜΚΟ και μετανάστευση» αναφέρεται στα αποτελέσματα έρευνας της εφημερίδας για την παράτυπη μετανάστευση και τη χρηματοδότηση των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται ο κίνδυνος οριστικής απώλειας της Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η «Σ» γράφει ότι οι βουλευτικές εκλογές κρίνουν τις διεργασίες των Προεδρικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top