ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Έβρος, προσφυγικό και κορωνοϊός στο προσκήνιο

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Έβρος, προσφυγικό και κορωνοϊός στο προσκήνιο

Η κρίση στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας με την μαζική προσπάθεια μεταναστών να εισέλθουν στην χώρα και τις ζυμώσεις σε επίπεδο ΕΕ, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Τρίτη.

Οι εξελίξεις μετά το κλείσιμο ορισμένων οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού, η Καθαρά Δευτέρα και η εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ είναι μερικά από τα άλλα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Ελλάδα σε κλοιό» γράφει ότι η Ελλάδα, συνεχίζει να βρίσκεται περικυκλωμένη από χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ενθαρρυμένοι και καθοδηγούμενοι από την Τουρκία, επιχειρούν να εισέλθουν στα εδάφη της για να προωθηθούν στη συνέχεια στην Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές δίνουν τιτάνια μάχη για να αποτρέψουν την «εισβολή» τους. Αλλού γράφει ότι παρά τα πολλά προβλήματα οι διευθύνσεις των δημόσιων νοσηλευτηρίων διαβεβαιώνουν ότι θα αντέξουν τον ανταγωνισμό και θα αντεπεξέλθουν. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας τηρώντας το έθιμο της αρχής της νηστείας μέχρι το Πάσχα, βρέθηκαν χθες στους αγρούς.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Τσιμπά η Ευρ. Ένωση στον τουρκικό εκβιασμό» και γράφει ότι η ΕΕ εμφανίζεται πρόθυμη να ικανοποιήσει και άλλες απαιτήσεις της Τουρκίας αναφορικά κυρίως με την οικονομική της ενίσχυση για την «φιλοξενία» εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών, μετά την άσκηση αφόρητης πίεσης από τον Ερντογάν με το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα και την προώθηση χιλιάδων απεγνωσμένων ανθρώπων στον Έβρο. Αλλού γράφει ότι φουντώνουν οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα από το μονομερές μέτρο της κυβέρνησης Αναστασιάδη να κλείσει, προσωρινά, τέσσερα οδοφράγματα λόγω κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι ο σχεδιασμός της ΑΗΚ για εγκατάσταση αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε τρεις ατμολέβητες στο Βασιλικό δεν προχωρεί βάσει προγράμματος.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Βρόμικο παιχνίδι Ερντογάν» γράφει ότι αντιμέτωπες με ένα βρόμικο παιχνίδι του ίδιου του Ερντογάν βρίσκονται Ελλάδα και ΕΕ, προσθέτοντας ότι επιχειρεί μια «εισβολή προσφύγων» στο έδαφος της ΕΕ χρησιμοποιώντας μετανάστες που διέμεναν στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι τα όλο και πιο συχνά επεισόδια βίας που παρατηρούνται τελευταία στο ταχυδρομείο της Πλατείας Ελευθερίας με πρωταγωνιστές αιτητές πολιτικού ασύλου που επιτίθενται σε εκεί εργαζόμενους, οδήγησαν στην απόφαση όπως σταδιακά ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτραπεί επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει επίσης για την Καθαρά Δευτέρα ότι δήμοι και κοινότητες προσέφεραν δωρεάν φασολάδα, λαχανικά και άλλα νηστίσιμα καλούδια και ότι ο κόσμος πέταξε χαρταετούς δίπλα σε γάργαρα νερά.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ενώπιον Ευθυνών για το προσφυγικό η ΕΕ» γράφει ότι η ΕΕ αναγνωρίζει τις προσφυγικές πιέσεις που δέχεται η Τουρκία, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό που βλέπει δεν είναι η λύση, καθώς και ότι ανακοίνωσε εντατικοποίηση του διαλόγου με την Άγκυρα για να βρεθεί μια λύση στις ανάγκες που ενδεχομένως έχει η χώρα, αλλά με δεδομένο ότι η δήλωση ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό είναι σε ισχύ. Αλλού η «Χ» γράφει για την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν ότι είναι κόλαφος για την κυβερνητική πολιτική και το αφήγημά της περί "success story" στην οικονομία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απάντηση στην εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνηση ότι προτίθεται να διακόψει όλες τις διαδικασίες παροχής ασύλου και αποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα μήνα έδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Σε δίλημμα η ΕΕ για την Ελληνική κρίση» γράφει ότι η επικεφαλής της Κομισιόν δηλώνει ότι οι ενέργειες της Άγκυρας να ωθήσει μετανάστες προς την ΕΕ δεν αποτελεί λύση και αναφέρεται στις συγκρούσεις για τρίτη ημέρα τη Δευτέρα μεταξύ Αστυνομίας και χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας και στον θάνατο ενός παιδιού από ναυάγιο βάρκας καθοδόν προς την Λέσβο. Αλλού η "CΜ" γράφει επίσης ότι για την Καθαρά Δευτέρα ότι οι Κύπριοι γιόρτασαν την αρχή των Νηστειών στους αγρούς με το πέταγμα του χαρταετού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άντρας τελεί υπό κράτηση μετά από σπρώξιμο στρατιώτη στην οδό Λήδρας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top