ΕΒΡΟΣ: Ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδιων

ΕΒΡΟΣ: Ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδιων

Νέος γύρος επεισοδίων λαμβάνει χώρα τα τελευταία λεπτά στο φυλάκιο των Καστανέων, στον Έβρο, μετά από μια σχετικά ήρεμη ημέρα κατά την οποία το παρών έδωσε στην περιοχή η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα νεαρών εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών. Του επεισοδίου προηγήθηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στην περιοχή είχε κατά κοινή ομολογία ηρεμήσει, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινούνται νοτιότερα, με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Ωστόσο, η κίνηση αυτή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τις ελληνικές αρχές, Ενδεικτικός είναι ο αριθμός των αποτροπών, οι οποίες ξεπερνούν τις 25.000.

Από in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.