ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα φυλάσσει πολύ καλά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, φέρεται να είπε η Μέρκελ

Η Ελλάδα φυλάσσει πολύ καλά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, φέρεται να είπε η Μέρκελ

Σε κλειστή συνεδρίαση τής κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και εκεί - σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA)- η Καγκελάριος Μέρκελ "εξήρε τη στάση της Ελλάδας για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων και είπε πως σε σχέση με το 2015, η Ελλάδα κάνει τώρα πολύ καλή δουλειά".

Στο τέλος της κλειστής αυτής συνεδρίασης υπήρξαν δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ που σημείωσε ότι "πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο πως τα σύνορα της Ευρώπης είναι κλειστά για τους πρόσφυγες αυτούς από την Τουρκία. Πρέπει από την αρχή να ελέγξουμε το θέμα αυτό, αλλιώς θα έχουμε ένα νέο 2015".

Ο ίδιος φάνηκε ανοιχτός σε προτάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν να πάρει η Γερμανία από την Ελλάδα 5.000 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Επίσης, αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild παρουσιάζει την Τετάρτη 04/03, έγγραφο της Επιτροπής Προϋπολογισμού ΄του γερμανικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο, πριν από μια εβδομάδα εγκρίθηκε ποσό 32 εκατομμυρίων ευρώ για το τουρκικό λιμενικό, προκειμένου να αγορασθούν νέα σκάφη.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως "πρόκειται για υπόθεση εθνικού συμφέροντος για τη Γερμανία, προκειμένου να εμποδισθεί η παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη".

Να σημειωθεί πως το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση αριστερών και ακροαριστερών οργανώσεων στη γερμανική πρωτεύουσα, με κεντρικό σύνθημα "ανοίξτε τα σύνορα". Μια διαδήλωση που κατέληξε μπροστά από το ελληνικό Προξενείο και στην οποία πήραν μέρος 8.000 περίπου άτομα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top