ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ροές, η καταγγελία της ΚΔ από Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ και κορωνοϊός τα βασικά θέματα στον Κυπριακό Τύπο

Ροές, η καταγγελία της ΚΔ από Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ και κορωνοϊός τα βασικά θέματα στον Κυπριακό Τύπο

Η χθεσινή απόφαση της ΕΕ για στήριξη της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου αν χρειαστεί, για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και η όλη κρίση με το μεταναστευτικό, η απόφαση των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ να καταγγείλουν την Κυπριακή Δημοκρατία για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, η έκκληση του ΓΓ του ΑΚΕΛ προς τους πρέσβεις της ΕΕ για το θέμα της Αμμοχώστου, καθώς και οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκκωφαντικό μήνυμα αλληλεγγύης», γράφει πως μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για προστασία των ελληνικών συνόρων και αν χρειαστεί της Βουλγαρίας και της Κύπρου από τις μεταναστευτικές πιέσεις, ενέκρινε η ΕΕ. Αλλού, γράφει πως κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν έχει υπάρξει στην Κύπρο τη στιγμή που σε άλλες χώρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση. Σε άλλο της θέμα γράφει πως συνεχίζουν να φωνάζουν οι Τ/κ για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Ανικανότητα διαχείρισης των προσφυγικών ροών», γράφει στο κύριο του θέμα ότι από τον Σεπτέμβρη του 2018 αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτήσεις πολιτικού ασύλου και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανέτοιμη και ενδεχομένως ανίκανη να διαχειριστεί μια ακόμα μεγαλύτερη ροή προσφύγων και μεταναστών. Αλλού, γράφει ότι τράβηξαν το αφτί της Τουρκίας οι Υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ. Σε άλλο της θέμα γράφει για πλάνο άμεσης δράσης στήριξης της Ελλάδας για τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα της, ετοίμασε η Κομισιόν.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Καταγγελία στην Κομισιόν», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Κιζίλγιουρεκ και Γεωργίου μεταφέρουν το θέμα του κλεισίματος των οδοφραγμάτων ενώπιον των Βρυξελλών, καταγγέλλοντας την Κυπριακή Δημοκρατία για μονομερή απόφαση. Αλλού, γράφει ότι παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο με την Τουρκία να συνεχίζει να μεταφέρει νέους μετανάστες και να διευκολύνει τη μεταφορά τους στα σύνορα. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι επιβεβαιώθηκε η πραγματοποίηση επαφών ψευδοκράτους και ξενοδόχων της Αμμοχώστου για το άνοιγμα της κλειστής περιοχής.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έκκληση στην ΕΕ να σωθεί η Αμμόχωστος», γράφει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απηύθυνε χθες έκκληση προς τους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ για να συμβάλουν στην προσπάθεια διάσωσης της Αμμοχώστου από τον εποικισμό. Αλλού, γράφει πως η ΕΕ θέλει κλειστά σύνορα στους πρόσφυγες, ζητώντας από την Τουρκία να συμμορφωθεί στη δήλωση του 2016 ενισχύοντας την Frontex. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η τ/κ πλευρά καταγγέλλει στον ΓΓ του ΟΗΕ το κλείσιμο των 4 από τα 7 οδοφράγματα.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail κάτω από τον τίτλο «Λογόφεραν οι ηγέτες στο θέμα των μεταναστευτικών ροών», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι δύο ηγέτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακκιντζί λογόφεραν χθες σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι και τα 50 ύποπτα περιστατικά για κορωνοϊό που εξετάστηκαν στην Κύπρο ήταν όλα αρνητικά. Σε άλλο της θέμα γράφει για την απόφαση της Κυβέρνησης να εκδώσει διάταγμα ώστε να περιορίσει τις υπερχρεώσεις των τραπεζών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top