ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Λάρκιν «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό!

Ο Λάρκιν «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό!

 

Το… όνειρο του διπλού στην έδρα της κατά τεκμήριο κορυφαίας ομάδας της φετινής Euroleague κράτησε περίπου πέντε λεπτά για τον Ολυμπιακό: Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στην έναρξη του αγώνα, όμως η Εφές δεν… παίζεται και απέδειξε για ακόμα μία φορά πως βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Οι Τούρκοι ανέβασαν στροφές, επέβαλλαν άμεσα τον ρυθμό τους, σκόραραν με όποιον τρόπο ήθελαν και έφτασαν τελικά με άνεση στη νίκη (91-79), που τους κράτησε φυσικά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 24-4.

Αντίθετα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπεσε στο 12-16 και παρέμεινε εκτός οκτάδας, γνωρίζοντας πάντως εκ των προτέρων πως οι ελπίδες για τη νίκη ήταν ελάχιστες. Ο Ολυμπιακός πάλεψε και έδειξε καλά σημάδια σε μερικά κομμάτια της αναμέτρησης (και κυρίως στη τέταρτη περίοδο), όμως η διαφορά ποιότητας, η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ κάτω από τις δύο ρακέτες και η έλλειψη καθαρού μυαλού στέρησαν από τους Πειραιώτες όποιες πιθανότητες είχαν για διπλό.

Ο απίστευτος και MVP Σέιν Λάρκιν πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση (40 πόντοι με 10/15 τρίποντα, 5 ασίστ) ενώ βοήθησαν σημαντικά οι Βάσα Μίσιτς (12 πόντοι, 9 ασίστ), Τιμπόρ Πλάις (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Μπράιαντ Ντάνστον (11 πόντοι) για την Εφές. Σε ότι αφορά τους Πειραιώτες, ο Ντουάιτ Μπάικς έδειξε καλά σημάδια ως «κουμανταδόρος» (11 πόντοι, 6 ασίστ), με τους Οκτάβιους Έλις (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και Σάσα Βεζένκοφ (10 πόντοι με 5/5 δίποντα) να δίνουν βοήθειες, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1η περίοδος
Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε άριστα το αρχικό «μούδιασμα» της Εφές και οι Μπάικς – Παπανικολάου πρωταγωνίστησαν στο +8 (5-13) του τρίτου λεπτού. Το τάιμ – άουτ και οι φωνές του Αταμάν ξύπνησαν τους γηπεδούχους και κάποια συνεχόμενα λάθη από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» έφεραν ανατροπή σε σκορ και εικόνα (19-17, 7′). Ο Λάρκιν δεν άργησε να πάρει… φωτιά και το επιμέρους της Εφές (13-2) έφερε διψήφια διαφορά για τους γηπεδούχους (29-19, 9′), η οποία κατέβηκε στους πέντε (29-24) στο τέλος του δεκαλέπτου, χάρη στις προσπάθειες του Μπάικς. Αξιοσημείωτη φυσικά η παρουσία του Λάρκιν (12 πόντοι, 4 ασίστ, 3/5 τρίποντα), καθώς και του Πλάις (11 πόντοι, 5/5 δίποντα) από την πλευρά των Τούρκων.
2η περίοδος
Ο Μίσιτς ανέλαβε δράση και η Εφές κράτησε τα ηνία με +11 (36-25, 13′) και, λίγο αργότερα, με +13 (43-30, 16′), παίρνοντας παράλληλα πόντους και βοήθειες από τον Ντάνστον. Ο ρυθμός έπεσε και ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμία να ακολουθήσει στο σκοράρισμα, ενώ έχασε την συγκέντρωσή του και στο αμυντικό κομμάτι. Το μόνο θετικό πάντως για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν, αφού το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Τούρκους στο +10 (51-41).
3η περίοδος
Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς σκορ στα τρία πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον… τυφώνα Λάρκιν, που συνέχισε τα τρίποντα με αμείωτους ρυθμούς. Η Εφές κράτησε το πόδι στο γκάζι και ανέβασε την διαφορά στους 17 πόντους (63-46), με τους Πειραιώτες να δείχνουν ανήμποροι να ακολουθήσουν σε ρυθμό ή ποιότητα. Έτσι, το 72-55 του 30ου λεπτού ήταν μόνο το φυσικό επακόλουθο όσων συνέβησαν στο παρκέ.
4η περίοδος
Παρά την διαφορά και την συνολική εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός βγήκε στο παρκέ στη τέταρτη περίοδο με σκοπό να παλέψει. Έτσι, κάποιες άμυνες και οι σωστές επιλογές στην επίθεση έφεραν σερί 9-0 από τους Πειραιώτες, οι οποίοι μείωσαν στους οκτώ (72-64, 32′). Αυτό δημιούργησε μικρό άγχος στους παίκτες του Αταμάν, όμως η επιθετική τους ποιότητα ήταν αρκετή ώστε να διατηρήσουν τα ηνία, να αποφύγουν κάθε πιθανότητα θρίλερ και να φτάσουν χωρίς μεγάλο κόπο στο τελικό 91-79, που είχε την υπογραφή του φανταστικού Λάρκιν.
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top