ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ στον Κυπριακό Τύπο

Το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ στον Κυπριακό Τύπο

Το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό, οι επιπτώσεις από την επιδημία στην οικονομία, η εγκύκλιος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που καλεί τις επιχειρήσεις να είναι σε ετοιμότητα, η ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και η αντίδραση της Κυβέρνησης, αλλά και η αύξηση των μεταναστευτικών ροών και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου.

Παράλληλα προβάλλονται οι εξελίξεις σε σχέση με το μεταναστευτικό στον Έβρο και η δήλωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά και η στάση εργασίας των γυναικών σε όλη την Κύπρο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λήξη συναγερμού αλλά…», γράφει ότι αρνητικό αποδείχθηκε τελικά το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε ΕΛΔΥΚάριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενοχλημένη παρουσιάζεται η Κυβέρνηση από την τοποθέτηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα οδοφράγματα. Αλλού γράφει ότι οι γυναίκες της Κύπρου, άφησαν χθες για μια ώρα τις δουλειές και βροντοφώναξαν ότι «Είναι η ώρα» για ισότητα, για μέτρα στήριξης της γυναίκας, για τερματισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, για εξάλειψη κάθε μορφής βίας, για πάταξη του σεξισμού.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κάνουν κλειστές δομές και αρχίζουν απελάσεις», γράφει ότι σειρά πιο σκληρών μέτρων σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση, τα οποία ενδέχεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν την Τρίτη σε σύσκεψη υπό τον ΠτΔ, για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές κυρίως από τα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι απορρίπτουν έντονα την εκμετάλλευση μεταναστών από πλευράς Τουρκίας για σκοπούς πολιτικών σκοπιμοτήτων, οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την πεποίθηση πως μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις χώρες της ΕΕ εξέφρασαν χθες οι υπουργοί Υγείας, μετά από συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Δυσφορία με τη στάση Σπέχαρ», γράφει ότι γενική είναι η δυσφορία προς το πρόσωπο της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για την αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τέσσερα οδοφράγματα προκειμένου να γίνει κατορθωτός ο έλεγχος στα πλαίσια της λήψης μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αλλού γράφει ότι ο κορωνοϊός δοκιμάζει αντοχές και η Κύπρος βρίσκεται σε εγρήγορση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε υποθέσεις που αφορούν ιατροσυμβούλια και στην περίπτωση γυναίκας για την οποία δύο ιατροσυμβούλια εξέδωσαν δύο διαφορετικές αποφάσεις.

Η «Χαραυγή» υπό τον κύριο τίτλο «Συμπτώματα κορωνοϊού στην οικονομία» γράφει ότι οι χώρες λαμβάνουν δραστικά προληπτικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός, από τον οποίο έχουν ήδη πεθάνει πάνω από 3.300 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί σχεδόν 100.000 σε περίπου 85 χώρες. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να απολογηθεί στις γυναίκες για δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τον «αποκλεισμό αβάσιμων αιτήσεων ασύλου με συνοπτική διαδικασία χωρίς δικαίωμα προσφυγής σε Δικαστήριο και διαμονής στη Δημοκρατία ενδιάμεσα».

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο του θέμα με τίτλο «Προετοιμασμένοι για τη χειρότερη περίπτωση», γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε εγκύκλιο την Παρασκευή, καλώντας όλες τις οντότητες που εποπτεύει να αναθεωρήσουν τα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας και τα συστήματα και να ελαχιστοποιήσουν πιθανές επιχειρηματικές διαταραχές, σε σχέση με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό. Αλλού γράφει ότι χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Κύπρο συγκεντρώθηκαν έξω από χώρους εργασίας την Παρασκευή, σε μονόωρη στάση εργασίας, ζητώντας ισότητα των φύλων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι τα σχόλια των Ηνωμένων Εθνών για το κλείσιμο οδοφραγμάτων είναι «ατυχή».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top