ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Κορωνοϊός αλλά και οι συνέπειές του σε τουρισμό και οικονομια κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Ο Κορωνοϊός αλλά και οι συνέπειές του σε τουρισμό και οικονομια κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Τα νέα κρούσματα και τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου και την Πέμπτη (12/03). Γίνεται επίσης αναφορά στις συνέπειες στην οικονομία και τον τουρισμό και στην αντίδραση του κόσμου με τη μαζική προσέλευση για ψώνια στις υπεραγορές.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Κορωνοϊός σε όλη την Κύπρο» αναφέρει, στο κύριο της θέμα, ότι τέσσερα είναι τα νέα κρούσματα και το ένα αφορά οδηγό ταξί στη Λεμεσό, γράφοντας ότι το στοίχημα είναι να μην μας ξεφύγει η κατάσταση και πάθουμε όπως η Ιταλία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανακοινώθηκε πακέτο στήριξης της οικονομίας. Αλλού γράφει για την απεργία στο λιμάνι Λεμεσού και πως τα σπασμένα πληρώνουν οι εμπορευόμενοι.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πανδημία» γράφει, στο κύριο του θέμα, για ορφανό κρούσμα στην Πάφο και πως αναμένεται να αυξηθούν τα περιοριστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας κλείνει όλα τα σχολεία. Σε άλλο θέμα γράφει για τη ζωή με τον κορωνοϊό και ότι ο κόσμος πηγαίνει μαζικά στις υπεραγορές για να προμηθευτεί είδη μακράς διάρκειας. Αλλού γράφει ότι κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βουλή ο ΥΠΕΣ μίλησε για 18 Δήμους αντί για 17.

«O Φιλελεύθερος» με τίτλο «Νέα κρούσματα, νέα μέτρα» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι επικρατεί ανησυχία για τον οδηγό ταξί που είναι μεταξύ των τεσσάρων νέων κρουσμάτων και για τον οποίο δεν υπάρχει αιτιολογία της μόλυνσης από κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα γράφει για υστερία καταναλωτών και πως περιζήτητα είναι τα αποστειρωτικά, τα απορρυπαντικά έως και το χαρτί υγείας. Αλλού γράφει ότι ρωτούν στο 1420 αν μπορούν να φάνε μέσπιλα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Έρχονται και άλλα μέτρα για τον κορωνοϊό» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα και σημειώνει ότι ο ΠΟΥ κήρυξε τον κορωνοϊό ως πανδημία. Αλλού γράφει για εξώδικα μέχρι 4000 ευρώ για ρίψη σκουπιδιών σε άδεια οικόπεδα, χωράφια και ρυάκια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη φυλάκιση πέντε χρόνων στον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Τέσσερα νέα περιστατικά, όλα τα σχολεία κλειστά» αναφέρει, στο κύριο της θέμα, ότι δύο από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και πως η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί οικονομική στήριξη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι αρμόδιοι του τουρισμού μιλάνε για τη χειρότερη κρίση και πως οι κρατήσεις για το Πάσχα είναι μηδενικές. Αλλού αναφέρει ότι ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία γαι τον κορωνοϊό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top