ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η έξαρση του κορωνοϊού και τα μέτρα της κυβέρνησης κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Η έξαρση του κορωνοϊού και τα μέτρα της κυβέρνησης κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Η εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε διάγγελμά του προς το λαό είναι το θέμα που δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 21, την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ και τις αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας.

H «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κλειστά τα σύνορα για 15 μέρες», γράφει ότι το κλείσιμο ουσιαστικά των συνόρων με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών για 15 μέρες ήταν το σημαντικό νέο μέτρο που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το επίκεντρο του ιού μετακινήθηκε στην Ευρώπη, ενώ η Βρετανία και οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι υποτίμησαν το πρόβλημα και τώρα τρέχουν να πάρουν αυστηρότερα μέτρα. Αλλού γράφει ότι ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η ατολμία για μέτρα αύξησε τα κρούσματα» κάνει λόγο για «φαρσοκομωδία» αναφορικά με τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες από Βρετανία και Ελλάδα, αφού περίπου τα μισά από τα 26 κρούσματα (εκ των οποίων 5 από τα κατεχόμενα) προέρχονται από τις χώρες αυτές. «Η Βρετανία και η Ελλάδα μπαινόβγαιναν στη λίστα των περιορισμών», αναφέρει. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη και σημειώνει ότι σε καραντίνα μπαίνει η Κύπρος από αύριο απαγορεύοντας την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία σε μη Κύπριους πολίτες πλην όμως όσων διαμένουν στην Κύπρο σε όσους εργάζονται σε διπλωματικές αποστολές και φοιτητές. Αλλού γράφει ότι εν αναμονή των μέτρων στήριξης της οικονομίας τελεί ο επιχειρηματικός κόσμος καθώς με εκθετικό ρυθμό αυξάνονται οι πιέσεις.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Απαγορεύεται η είσοδος», και γράφει ότι μεγάλο βήμα για αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης πανδημίας του κορωνοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση και τα ανακοίνωσε ψες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Γράφει ακόμη ότι στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Εκκλησία λέγοντας «ουδείς είναι υπεράνω ή δύναται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή όλων όσων έχει αποφασισθεί». Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο καθηγητής μικροβιολογίας – μοριακής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Καραγιάννης εκτίμησε ότι σε μία με δύο εβδομάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού πιθανότατα θα φτάσουν τα 60.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κλειστές πόρτες για τουρίστες μέχρι νεωτέρας…» γράφει ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την από την ερχόμενη Κυριακή και για 15 μέρες να θέσει περιορισμούς στα άτομα που εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας. Αλλού γράφει ότι έντονες ανησυχίες εκφράζουν οι μικρές επιχειρήσεις, οι καταστηματάρχες και οι αυτοεργοδοτούμενοι για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις λόγω του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «κρούσμα…ρουσφετιού» παρουσιάστηκε χθες στη Βουλή, καθώς ο ΔΗΣΥ μαζί με ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, ΕΛΑΜ και δύο βουλευτές του ΔΗΚΟ επιχείρησαν να ψηφίσουν κανονισμούς της Εθνικής Φρουράς και να βολέψουν ημετέρους, αλλά όταν έχασαν στην ψηφοφορία αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Επιβλήθηκε μερική απαγόρευση εισόδου» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι από αύριο θα επιβληθεί 15ημερη απαγόρευση εισόδου στη Δημοκρατία σε όσους δεν είναι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου, Ευρωπαίοι πολίτες που εργάζονται ή φοιτούν στην Κύπρο ή πολίτες τρίτων κρατών με άδεια να βρίσκονται στο νησί. Αλλού αναφέρεται στη θέση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) ότι τα μέλη του θα πρέπει να εξετάσουν το κλείσιμο των ξενοδοχείων τους μέχρι τις 30 Απριλίου λόγω κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι υπεραγορές και τα καταστήματα στην Κύπρο ενισχύουν τα μέτρα προστασίας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top