ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αφιχθέντες φοιτητές και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στις πρώτες σελίδες

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αφιχθέντες φοιτητές και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στις πρώτες σελίδες

Οι εξελίξεις με τους Κύπριους επιβάτες οι οποίοι αφίχθηκαν μετά τη διορία των 18:00 στην Κύπρο χθες Δευτέρα (16/03) βράδυ και στους οποίους τελικά επιτράπηκε η είσοδος και έχουν μπει σε 14ήμερη καραντίνα, αλλά και τα τεκταινόμενα σε σχέση με την εξάπλωσή του κορωνοϊού κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Τρίτη (17/03).

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εκρηκτική κατάσταση - Έσπασε το μέτρο» γράφει ότι απειλήθηκαν επεισόδια στα αεροδρόμια από την απαγόρευση εισόδου Κυπρίων από το εξωτερικό, υπαναχώρησε η Κυβέρνηση και επέτρεψε την αποβίβαση των επιβατών οι οποίοι μπήκαν σε καραντίνα. Αλλού γράφει ότι την ώρα που η θανατηφόρα ασθένεια του κορωνοϊού εξαπλώνεται ραγδαίως, υπάρχουν και καλά νέα και προβάλλει το μήνυμα που έστειλε χθες ο καθηγητής Μικροβιολογικής - Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης ότι μέχρι τον Ιούλιο μπορεί να είμαστε «καθαροί» από τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι άρχισε χθες η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Αλλάζουν τα μέτρα μετά το φιάσκο στ' αεροδρόμια» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας πως οι δραματικές εκκλήσεις Κυπρίων που εγκλωβίστηκαν σε χώρες του εξωτερικού, η κατακραυγή από συγγενείς τους και μερίδα της κοινής γνώμης αλλά και οι προειδοποιήσεις έγκριτων νομικών ότι η ουσιαστική απαγόρευση επαναπατρισμού Κυπρίων είναι αντισυνταγματική ωθούν την Κυβέρνηση στη λήψη, σήμερα, νέων αποφάσεων ως προς την είσοδο στη χώρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο δήμαρχος Πάφου κάλεσε τον κόσμο να μην κυκλοφορεί στους δρόμους και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε επίσημα πως επιβεβαιώθηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Πάφου, τα δέκα από τα οποία αφορούν επαγγελματίες υγείας. Αλλού προβάλλει μαρτυρία στον «Π» από Κύπρια που εργάζεται στο NHS του Ηνωμένου Βασιλείου ότι υπάρχει σύγχυση στο νοσοκομείο όπου εργάζεται και ότι ακόμα και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα μέτρα προστασίας της υγιεινής.

Με τίτλο «Αλυσίδα του τρόμου» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι αλυσίδα τρόμου σχηματίζουν οι εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο και ότι η επιδημία έχει ξεσπάσει με τον πιο άγριο τρόπο στην Πάφο, ενώ ο ιός έχει κτυπήσει ανελέητα τον τομέα της υγείας, με τα νοσοκομεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να έχουν μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εξυπηρετούν μόνο τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά. Αλλού γράφει ότι σαρώνει την υφήλιο η πανδημία και ότι η ΕΕ κλείνει τα σύνορα προς το εξωτερικό για 30 μέρες. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι ερημιά παντού στην πρωτεύουσα ήταν η εικόνα χθες όπως και σε άλλες πόλεις, ότι όσοι κυκλοφορούν έχουν μάσκες στο πρόσωπο, άλλοι φορούν γάντια, ενώ μόνο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα ταχυδρομεία, στις τράπεζες και σε ορισμένες επιχειρήσεις συναντούσες συνωστισμό.

Κάτω από τον τίτλο «Πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η κυπριακή κοινωνία ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού και ότι το ΑΚΕΛ δήλωσε χθες πρόθυμο να συνδράμει με εθελοντές σε ό,τι αφορά το μέτρο για κινητά συνεργεία που θα εξυπηρετούν ηλικιωμένους και ευάλωτα πρόσωπα για προμήθεια αγαθών καθώς και στις εκκλήσεις για αιμοδοσία. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατέθεσε χθες έξι εισηγήσεις- προτάσεις για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που προκύπτουν από τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι Κύπριοι που βρίσκονται στο εξωτερικό δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό ότι δεν νοσούν από κορωνοϊό, μένοντας έτσι εγκλωβισμένοι και ότι φοιτητές έφθασαν ψες στην Κύπρο, χωρίς πιστοποιητικά.

«Επιτράπηκε η είσοδος σε καθυστερημένες αφίξεις» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Κύπρος θα επιτρέψει την είσοδο επιβατών δύο πτήσεων που προσγειώθηκαν μετά τη διορία των 1800, και μελετά το ενδεχόμενο να λάβει νομικά μέτρα εναντίον της αεροπορικής εταιρείας που αψήφισε την απαγόρευση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η άρνηση σε πολίτη του δικαιώματος του για επιστροφή είναι αντισυνταγματική. Αλλού η "CM" γράφει ότι Κύπριοι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν πιστοποιητικά υγείας για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους όταν επιστρέψουν, γεγονός που είναι σχεδόν αδύνατο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top