ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απαγορεύεται τελείως η προσέλευση πολιτών σε Εκκλησίες - Αναμένονται αντιδράσεις από Μητροπολίτες

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απαγορεύεται τελείως η προσέλευση πολιτών σε Εκκλησίες - Αναμένονται αντιδράσεις από Μητροπολίτες

Εντός της απαγόρευσης των αχρειάστων μετακινήσεων, εντάσσονται προφανώς και οι κάθε τύπου θρησκευτικές λατρείες.

Σημειώνεται ότι υπήρξε μία μεγάλη αντιπαράθεση καθώς οι Μητροπολήτες Μόρφου και Λεμεσού αρνήθηκαν να συναινέσουν στις προ μερικών ημερών συστάσεις για μη μαζικούς εκκλησιασμούς και περιορισμό των πιστών εντός των Εκκλησιών.

Παράλληλα, απαγορεύεται και το έθιμο της “λαμπρατζιάς” καθώς αποτελούσε έρεισμα για μαζικές και ανεξέλεγκτες συναθροίσεις εφήβων.

Θα είναι ενδιαφέρον λοιπόν, οι αντιδράσεις των εν λόγω Μητροπολιτών αλλά και η αντίδραση της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών, στους οποίους έχει ανατεθεί η επίβλεψη και η καταγγελία έκνομων συναθροίησεων και μετακινήσεων.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα:

Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

Απαγόρευση του εθίμου της “λαμπρατζιάς” με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό. Την ευθύνη εφαρμογής της απαγόρευσης φέρουν οι τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

Στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και χωρών του Κόλπου, αλλά και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Μπαχρέιν αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μανάμα, την πρώτη διμερή επίσκεψη του στο εξωτερικό από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE