ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απαγορεύεται τελείως η προσέλευση πολιτών σε Εκκλησίες - Αναμένονται αντιδράσεις από Μητροπολίτες

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απαγορεύεται τελείως η προσέλευση πολιτών σε Εκκλησίες - Αναμένονται αντιδράσεις από Μητροπολίτες

Εντός της απαγόρευσης των αχρειάστων μετακινήσεων, εντάσσονται προφανώς και οι κάθε τύπου θρησκευτικές λατρείες.

Σημειώνεται ότι υπήρξε μία μεγάλη αντιπαράθεση καθώς οι Μητροπολήτες Μόρφου και Λεμεσού αρνήθηκαν να συναινέσουν στις προ μερικών ημερών συστάσεις για μη μαζικούς εκκλησιασμούς και περιορισμό των πιστών εντός των Εκκλησιών.

Παράλληλα, απαγορεύεται και το έθιμο της “λαμπρατζιάς” καθώς αποτελούσε έρεισμα για μαζικές και ανεξέλεγκτες συναθροίσεις εφήβων.

Θα είναι ενδιαφέρον λοιπόν, οι αντιδράσεις των εν λόγω Μητροπολιτών αλλά και η αντίδραση της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών, στους οποίους έχει ανατεθεί η επίβλεψη και η καταγγελία έκνομων συναθροίησεων και μετακινήσεων.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα:

Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

Απαγόρευση του εθίμου της “λαμπρατζιάς” με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό. Την ευθύνη εφαρμογής της απαγόρευσης φέρουν οι τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στις 13:55 αναχωρεί η πρώτη απευθείας πτήση της Air Astana από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και θα μεταφέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αποστολή, στο πρώτο ταξίδι Προέδρου της Κύπρου στη μεγαλύτερη χώρα του Καυκάσου.

BEST OF TOTHEMAONLINE