ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Κλείνουν σχεδόν τα πάντα- Διαβάστε αναλυτικά τα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» του νέου Διατάγματος

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Κλείνουν σχεδόν τα πάντα- Διαβάστε αναλυτικά τα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» του νέου Διατάγματος

Από τις 18:00 της Τρίτης 24 Μαρτίου 2020 και μέχρι την 13η Απριλίου 2020 η καθημερινότητα των κυπρίων αλλάζει και επίσημα, αφού ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο διαγγέλματός του το βράδυ της Δευτέρας 23/3 ανακοίνωσε το αναμενόμενο «Lock Down».

Με απλά λόγια κλείνουν όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, παζαράκια, εκκλησίες, εργοτάξια μέτρα σκληρά αλλά αναγκαία όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης Πάρκα, Παιδότοποι, Ανοικτοί χώροι αθλήσεως και Δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, μεταξύ αυτών ν, πλατείες, φράγματα, εκδρομικοί χώροι, παραλίες, μαρίνες.

Τα 'ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ' του Προεδρικού διαγγέλματος

-Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα αναστείλουν τις εργασίες τους, πλην των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνονται σε σχετικό Διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας από τον Υπουργό Υγείας.

- Τερματίζονται οι λαϊκές αγορές, τα παζαράκια και η πλανοδιοπώληση. 

-Τερματίζονται οι εργασίες σε εργοτάξια πλην όσων αφορούν έργα δημόσιας ωφελείας, κατόπιν σχετικής άδειας του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

- Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

- Απαγόρευση του εθίμου της «λαμπρατζιάς» με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό. Την ευθύνη εφαρμογής της απαγόρευσης φέρουν οι τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία.

-Απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων, από τις 06.00 μ.μ. της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου 2020, εκτός εάν πρόκειται για:

-Μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας.

-Μετακινήσεις για προμήθειες αγαθών πρώτης ανάγκης από επιχειρήσεις ή καταστήματα που η λειτουργία τους επιτρέπεται και εφόσον είναι αδύνατη η αποστολή τους.

-Επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε φαρμακείο.

-Μετάβαση σε τράπεζα εάν είναι αδύνατη η ηλεκτρονική συναλλαγή. 

-Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή σε ομάδες που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή ευρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).

-Συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που μεταβαίνουν σε τελετές, όπως κηδείες, γάμους και βαφτίσεις και δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top