ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξάνονται τα κρούσματα διεθνώς - Μειώθηκαν στην Ιταλία

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξάνονται τα κρούσματα διεθνώς - Μειώθηκαν στην Ιταλία

Η Ιταλία, την οποία έχει γονατίσει η μάστιγα του κορωνοϊού, κατέγραψε χθες Δευτέρα (24/03) μια δεύτερη συνεχή μείωση της αύξησης στον αριθμό των νεκρών και των θετικών κρουσμάτων, δίνοντας συγκρατημένες ελπίδες για επιβράδυνση της πανδημίας έστω και αν η χερσόνησος πέρασε το όριο των 6.000 νεκρών.

"Δεν είναι ακόμη η στιγμή να μιλάμε για νίκη, αλλά βλέπουμε ένα φως στην άκρη του τούνελ", σχολίασε με ένα αμυδρό χαμόγελο ο Τζούλιο Γκαλέρα, ο υπεύθυνος για την Υγεία της περιφερειακής κυβέρνησης της Λομβαρδίας, στον βορρά, της πλέον πληγείσας στη χώρα, με 28.761 κρούσματα και 3.776 θανάτους. Σύμφωνα με τον απολογισμό σε εθνικό επίπεδο χθες το βράδυ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε 4.789, έναντι 6.557 το Σάββατο. Έκανε λόγο για 601 νέους θανάτους που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό, δηλαδή 6.077 από την αρχή της επιδημίας.

Η ανατολική Γαλλία εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ τίμημα: είκοσι τρόφιμοι ενός οίκου ευγηρίας στη Βοζ πέθαναν, καθώς και τέσσερις γιατροί της περιοχής, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) και η νομαρχία της Βοζ έκαναν λόγο για τον θάνατο 20 ανθρώπων που "πιθανόν συνδέεται" με την ασθένεια Covid-19. Στο ίδρυμα φιλοξενούνται 163 ηλικιωμένοι. Η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία: οι νεκροί ανέρχονται στους 860 και περισσότεροι από 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιρλανδία από τον νέο κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους έξι. Μέσα σε μία ημέρα αναφέρθηκαν επίσης 219 νέα κρούσματα, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 ανέρχεται στους 1.125.

Εβδομήντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, στοιχείο το οποίο υποδεικνύει πως συνεχίζεται η πτωτική τάση ως προς την εξάπλωση της πανδημίας και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη μεγαλύτερη εστία στην Ασία πέραν της ηπειρωτικής Κίνας οδεύει προς εξομάλυνση.

Με βάση τα δεδομένα που δημοσιοποίησαν τα Κορεατικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (KCDC), το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη Νότια Κορέα ανέρχεται πλέον σε 9.037. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 120 νεκρούς, αυξήθηκε δηλαδή κατά 2. Αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη ημέρα που οι υγειονομικές αρχές στη Σεούλ κατέγραψαν περίπου εκατό, ή λιγότερα, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 39 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα σε 501. Η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροσάριο Βερχεϊρέ διευκρίνισε πως ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στις Φιλιππίνες ανέρχεται σε 33.

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης κατέγραψαν τρεις νέους θανάτους και 106 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας. Πλέον συνολικά η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 4 θανάτους και 827 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού κατέγραψαν 367 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ως χθες Δευτέρα - αυξημένα κατά 51 από τα 316 μία ημέρα νωρίτερα - και συνολικά 4 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας (+2), ενημέρωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top