ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Στατιστικό 3μηνίας που προκαλεί αίσθηση - Μια σύλληψη την ημέρα – Ο κορωνοϊός δεν αγγίζει το έγκλημα

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Στατιστικό 3μηνίας που προκαλεί αίσθηση - Μια σύλληψη την ημέρα – Ο κορωνοϊός δεν αγγίζει το έγκλημα

Αίσθηση προκαλούν επίσημοι αριθμοί της Αστυνομίας Κύπρου σε σχέση με το έγκλημα και την πάταξή του.

Βάσει στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το ThemaOnline από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Απριλίου, δηλαδή σε χρονική περίοδο 93 ημερών, το Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λευκωσίας έχει προβεί σε 84 συλλήψεις.

Με απλά λόγια, αντιστοιχεί σε σχεδόν μια σύλληψη ημερησίως (0.90/ημέρα).

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο απολογισμό, το ΤΑΕ Λευκωσίας από τις 27 Μαρτίου μέχρι και τις 2 Απριλίου έχει προβεί σε 5 συλλήψεις/προσωποκρατήσεις που αφορούν αδικήματα (1) απόπειρας φόνου, (2) συνδρομή για λαθρομετανάστευση, (3) απαγωγής, τραυματισμού και ληστείας, καθώς και (4) διάρρηξης (δυο πρόσωπα). Απ΄ αυτές τις υποθέσεις οι τρεις έχουν καταχωρισθεί στο δικαστήριο.

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται και από τους πιο πάνω αριθμούς, η πανδημία του κορωνοϊού και τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης, δεν έχει διαφοροποιήσει το σκηνικό σε ό,τι αφορά το έγκλημα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στο ΤΑΕ Λευκωσίας όλες οι διαδικασίες για εξιχνίαση εγκλήματος συνεχίζονται κανονικά με αυξημένα μέτρα προστασίας κι αυτοπροστασίας λόγω του ιού.

Γενικότερα όσοι καλούνται για κατάθεση ειδοποιούνται να προσέρχονται με δική τους γραφική ύλη (πέννα) και να χρησιμοποιούν μάσκες και γάντια. Τα μέλη του ΤΑΕ κατά τη λήψη καταθέσεων λαμβάνουν ανάλογα μέτρα αυτοπροστασίας χρησιμοποιώντας και ειδική μάσκα που προσομοιάζει με αυτή των νοσηλευτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top