ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σασσόλι: Είχαμε δίκιο να εμπιστευόμαστε την Ευρώπη, οι προτάσεις του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Σασσόλι: Είχαμε δίκιο να εμπιστευόμαστε την Ευρώπη, οι προτάσεις του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

"Οι προτάσεις της Ευρωομάδας πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, με τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε μηχανισμό που θα σώσει την Ευρώπη από τον Covid19", σχολίασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι, σε σχέση με τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup

"Θα είναι διαθέσιμος για να χρησιμοποιηθεί άμεσα για την αύξηση της ικανότητας τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά κέντρα μας, για να σώσουμε τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών", τόνισε.

"Χαιρετίζουμε τη συμφωνία της Ευρωομάδας για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα αντασφάλισης ανεργίας (SURE) και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Είναι επίσης ευπρόσδεκτη η υπόδειξη της Ευρωομάδας προς το Συμβούλιο της ΕΕ για τη δημιουργία ενός ταμείου για την ανασυγκρότηση που θα χρηματοδοτείται από καινοτόμα εργαλεία. Στη μάχη για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαδραματίσει πάντα τον ρόλο του στην υπεράσπιση των Ευρωπαίων πολιτών", σημειώνει.
 
"Απόψε οι χώρες της ΕΕ αγκάλιασαν και πάλι την τέχνη του συμβιβασμού. Η Ευρώπη έχει δείξει αλληλεγγύη - αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις μας, ώστε να μπορέσουν να περάσουν από την κρίση του Covid19. Συμφωνήσαμε με σημαντικά μέτρα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, με περισσότερα να ακολουθoύν για τη φάση ανάκαμψης", σχολίασε ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top