ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήγμα για τον Κύπριο δισεκατομμυριούχο -Κατήγγειλε την εταιρεία του για να ακυρώσει συμφωνία 4,5 δις -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πλήγμα για τον Κύπριο δισεκατομμυριούχο -Κατήγγειλε την εταιρεία του για να ακυρώσει συμφωνία 4,5 δις -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μεγάλο το πλήγμα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού σε μια από τις εταιρείες συμφερόντων του πλουσιότερου Ελληνοκύπριου στον κόσμο.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

Ο λόγος για τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου και την Easy Jet.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες, ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας προσπαθεί να αναβάλει την παραγγελία της αεροπορικής εταιρείας για παράδοση 24 νέων Airbus.

Το νεότερο που βγαίνει έχει να κάνει με τον τρόπο που επιχείρησε να αναβάλει την εκτέλεση της παραγγελίας. Όπως διαβάσαμε στην οικονομικού περιεχομένου και ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας, City A.M.ο Χατζηιωάννου έχει αναφέρει την ίδια του την εταιρεία στην αγγλική εποπτική αρχή FCA, για να πετύχει το στόχο του.

Σύμφωνα με το εν λόγω έντυπο που έχει ημερήσια κυκλοφορία περίπου 85.000 αντίτυπα, «ανέφερε την Easyjet στην FCΑ για το λόγο ότι δεν πληροί τα υψηλότερα πρότυπα γνωστοποίησης και διαφάνειας».

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι έχει προσλάβει ομάδα νομικών για να θέσει τη συμφωνία με την Γαλλογερμανική εταιρεία σε ψηφοφορία μετόχων.

Εδώ και τουλάχιστον πέντε ημέρες δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο έκαναν λόγο για τις προσπάθειες του Χατζηιωάννου να ακυρώσει τη συμφωνία συνολικού ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για αγορά συνολικά 107 αεροσκαφών. Τα 24 απ΄ αυτά επρόκειτο να παραδοθούν εντός των επόμενων μηνών.

«Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας προσπαθεί να πείσει την αερογραμμή να ακυρώσει ολόκληρη την παραγγελία υπό το φόβο της κατρακύλας των εσόδων της Easyjet, που ήδη έχουν μειωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού» σημειώνεται στο ρεπορτάζ της City A.M.

Την Τρίτη (14/04) η νομική του ομάδα έστειλε επιστολή στην FCA, καλώντας της να υποχρεώσει τον αερομεταφορέα να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπό αναβολή συμφωνία.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι αν η FCA δεν ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, τότε ο Χατζηιωάννου θα προσφύγει δικαστικώς σε βάρος της εν λόγω εποπτικής Αρχής.

Η επιστολή των δικηγόρων του κ. Χατζηιωάννου, σημειώνει ότι υπάρχει αναξιοπιστία αυτή τη στιγμή στην easyjet, κάνοντας λόγο για μειωμένη αξία μετοχής σε αντιδιαστολή με την παραγγελία στην Airbus.


Και συνεχίζει: «Αν η FCA δεν υποχρεώσει τους μετόχους να καλέσουν ψηφοφορία μετόχων, η εταιρεία μου, easyGroup, δεν θα διστάσει να σύρει τον επόπτη (σ.σ. thn FCA) στο δικαστήριο, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου. Σε απλά Αγγλικά αυτό σημαίνει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου θα αιτηθώ έκδοση διατάγματος που θα υποχρεώνει τους εποπτεύοντες να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει».


Η οικογένεια του Sir Stelios, όπως είναι ευρύτερα γνωστός στη Βρετανία, έχει το 34% της Easyjet. Συνολικά τα τρία αδέρφια (Στέλιος, Πόλυς και Κλέλια) έχουν περιουσία που αγγίζει τα 3,7 δισεκατομμύρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top