Αύξηση θανάτων και νέων περιστατικών COVID19 στο Βέλγιο

Αύξηση θανάτων και νέων περιστατικών COVID19 στο Βέλγιο

Σύνολο 908 νέα περιστατικά COVID19 αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στο Βέλγιο, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και 230 νέοι θάνατοι.

Από τα νέα κρούσματα 386 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 342 στη Βαλλονία και 116 στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής των τελευταίων 64 ατόμων. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στο Βέλγιο από την αρχή της κρίσης είναι 42.797.

Αναλυτικά, η κατάσταση έχει ως εξής: συνολικά 4.527 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος. Καταγράφηκαν 211 νέες νοσηλείες τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά 993 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, μείωση κατά 27 ασθενείς τις τελευταίες 24 ώρες. 703 ασθενείς είναι σε αναπνευστική υποστήριξη, 30 λιγότεροι από χθες.
Σύνολο 9.800 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχουν κηρυχθεί θεραπευμένοι από τις 15 Μαρτίου, αύξηση 367 τις τελευταίες 24 ώρες.

Έχουν αναφερθεί συνολικά 6.490 θάνατοι, 230  τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, 93 έχουν συμβεί στο νοσοκομείο, 134 σε γηροκομείο. Σε αυτήν την τελευταία ομάδα, το 28% επιβεβαιώθηκε από εργαστηριακή δοκιμή COVID-19.

Από τα 6.490 άτομα που πέθαναν, το 46% πέθανε στο νοσοκομείο, το 53% σε γηροκομείο, <1% στο σπίτι και <1% κάπου αλλού. Οι θάνατοι στο νοσοκομείο είναι όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι σε γηροκομεία αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα (5%) ή ύποπτα κρούσματα (95%)

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Το Κυπριακό βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Όχι μόνο λόγω της επικείμενης παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αλλά κυρίως επειδή πίσω από τη νέα διπλωματική κινητικότητα διαμορφώνεται μια συζήτηση για το περιεχόμενο, τη μορφή και τα όρια μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας επίλυσης.