ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Δεν είναι εξουσιοδοτημένοι για ελέγχους οι οδηγοί λεωφορείων

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Δεν είναι εξουσιοδοτημένοι για ελέγχους οι οδηγοί λεωφορείων

Οι οδηγοί λεωφορείων δεν έχουν καμιά εξουσία για να υποβάλλουν σε ελέγχους επιβάτες, σε σχέση με τον περιορισμό μετακινήσεων.

Πρόκειται για τοποθέτηση αρμόδιου αξιωματούχου της Αστυνομίας στο ThemaOnline, με αφορμή καταγγελία που μας έγινε και φέραμε στο φως της δημοσιότητας μέσω της εκπομπής «Εξ Αφορμής» (Vouli.TV).

Οδηγός λεωφορείου υποστήριξε ότι έχει δοθεί άδεια στον ίδιο και σε συναδέλφους του να ελέγχουν κατά πόσον οι επιβάτες διακινούνται έχοντας λάβει ειδική άδεια (μέσω SMS και ή άλλου πιστοποιητικού, όπως προνοεί το σχετικό διάταγμα). Πρόσθεσε ότι πολλοί επιβάτες κυκλοφορούν παρανόμως, ενώ ανέφερε ότι «καταγγέλλουμε περιπτώσεις στην αστυνομία και μας λένε δεν μπορούν να τους γράφουν γιατί δεν κρατάνε λεφτά να πληρώσουν το πρόστιμο».

Το στέλεχος της Αστυνομίας, το οποίο πληροφορήσαμε για τα πιο πάνω, μας ανέφερε ξεκάθαρα πως μόνο όργανο της τάξης μπορεί να ασκήσει τέτοιο έλεγχο.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ακόμα σε στα μεικτά περίπολα, στα οποία συμμετέχουν και μέλη της Εθνικής Φρουράς, «ο έλεγχος ασκείται από τους αστυνομικούς ενώ οι στρατιωτικοί έχουν υποστηρικτικό ρόλο». Επικαλέστηκε μάλιστα τη νομολογία.

Εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσον η Αστυνομία αρνείται να κάνει έλεγχο όταν έχει καταγγελίες όπως κι αυτή που ανέφερε ο οδηγός λεωφορείου, ωστόσο μας διαβεβαίωσε ότι τα όσα ανέφερε θα διερευνηθούν και θα ληφθούν μέτρα.

Φ.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top