ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Τραγικός απολογισμός - Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Τραγικός απολογισμός - Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί

Έσπασε το φράγμα των 20.000 ο αριθμός των ασθενών του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο που πέθαναν ενώ νοσηλεύονταν.

Κατά τις 24 ώρες έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρθηκαν ακόμα 813 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 20.319.

Είναι η πέμπτη χώρα που ξεπερνά το τραγικό ορόσημο των 20.000 νεκρών από τον κορωνοϊό.

Τον περασμένο μήνα ο ιατρικός διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας Στίβεν Πόουις και ο ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς είχαν δηλώσει ότι θα ήταν ένα «καλό αποτέλεσμα» αν οι θάνατοι στη χώρα από την πανδημία συγκρατούνταν κάτω από τις 20.000. Μέχρι τότε το Ηνωμένο Βασίλειο μετρούσε λίγο παραπάνω από χίλιους θανάτους.

Ακόμα 4.913 πολίτες επιβεβαιώθηκαν ως φορείς του ιού κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί του Σαββάτου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 148.377.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE