ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Τραγικός απολογισμός - Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Τραγικός απολογισμός - Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί

Έσπασε το φράγμα των 20.000 ο αριθμός των ασθενών του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο που πέθαναν ενώ νοσηλεύονταν.

Κατά τις 24 ώρες έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρθηκαν ακόμα 813 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 20.319.

Είναι η πέμπτη χώρα που ξεπερνά το τραγικό ορόσημο των 20.000 νεκρών από τον κορωνοϊό.

Τον περασμένο μήνα ο ιατρικός διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας Στίβεν Πόουις και ο ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς είχαν δηλώσει ότι θα ήταν ένα «καλό αποτέλεσμα» αν οι θάνατοι στη χώρα από την πανδημία συγκρατούνταν κάτω από τις 20.000. Μέχρι τότε το Ηνωμένο Βασίλειο μετρούσε λίγο παραπάνω από χίλιους θανάτους.

Ακόμα 4.913 πολίτες επιβεβαιώθηκαν ως φορείς του ιού κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί του Σαββάτου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 148.377.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE