ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Καταργείται η θανατική ποινή για ανηλίκους

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Καταργείται η θανατική ποινή για ανηλίκους

Η Σαουδική Αραβία καταργεί την επιβολή της θανατικής ποινής σε ανθρώπους που διέπραξαν εγκλήματα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) επικαλούμενη ένα βασιλικό διάταγμα του βασιλιά Σαλμάν.

"Το διάταγμα σημαίνει πως όποιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα που διέπραξαν ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι δεν θα εκτελεστούν.

Αντιθέτως, στα πρόσωπα αυτά θα επιβληθεί ποινή κάθειρξης όχι άνω των 10 ετών" την οποία θα εκτίσουν σε φυλακή ανηλίκων, διευκρίνισε ο πρόεδρος της HRC, Αουάντ Αλαουάντ σε μια ανακοίνωσή του.

Η απόφαση σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστούν τουλάχιστον έξι άνδρες, οι οποίοι προέρχονται από τη σιιτική μειονότητα και είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όταν ήταν ακόμη κάτω των 18 ετών.

"Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Σαουδική Αραβία. Το διάταγμα αυτό μας βοηθά να εκσυγχρονίσουμε τον ποινικό μας κώδικα", πρόσθεσε ο Αλαουάντ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE