ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραγιάννης: ΠΛΑΝΟ για επανέναρξη -«Προπονήσεις, χωρίς οι παίκτες να έρχονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο»

Καραγιάννης: ΠΛΑΝΟ για επανέναρξη -«Προπονήσεις, χωρίς οι παίκτες να έρχονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο»

O καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας και ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Goal» τόνισε πως είναι εφικτή σε πρώτο στάδιο η έναρξη των προπονήσεων μέσα στον Μάιο και ακολούθως μέσα στον Ιούνιο και η επανέναρξη του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε πως αρχικά θα μπορεί να επιτραπεί μόνο η διεξαγωγή προπονήσεων μέσα στο Μάιο γιατί τα παιχνίδια εμπεριέχουν σωματική επαφή μεταξύ των παικτών. «Σε πρώτο στάδιο, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε προπονήσεις και όχι αγώνες. Γιατί, τα παιχνίδια εμπεριέχουν σωματική επαφή μεταξύ των παικτών. Επομένως, στο πρώτο στάδιο θα επιτραπεί η προπόνηση και σε δεύτερο στάδιο, θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επισήμανε πως η αγωνιστική δράση θα μπορούσε να αρχίσει ένα μήνα μετά την έναρξη των προπονήσεων περίπου, ανάλογα και με το πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι ομάδες να προετοιμαστούν. «Η προπόνηση μπορεί να αρχίσει από τον Μάιο και ίσως, η αγωνιστική δράση από τον αμέσως επόμενο μήνα, εάν οι ομάδες είναι έτοιμες. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις πόσες εβδομάδες θα χρειαστούν για να προετοιμαστούν» η τοποθέτηση του κ. Καραγιάννη.

«Εάν κι εφόσον τηρηθούν οι ασφαλείς δικλίδες που θα μπουν με βάση τον σχεδιασμό, κάτι που θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τα σωματεία, τότε ναι. Δεν το θεωρώ ανέφικτο», η δήλωση του για το κατά πόσο είναι εφικτό να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Μάλιστα ανέφερε πως το ποδόσφαιρο θα ενταχθεί είτε στο πρώτο στάδιο είτε στο δεύτερο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων. «Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι, τουλάχιστον, στην πρώτη φάση να μην ανοίξουμε αρκετά μέτωπα και μετά, να “τρέχουμε” για να τα περιορίσουμε. Δηλαδή, όσο πιο λίγα ανοίξουμε, τόσο πιο ελεγχόμενη θα είναι η κατάσταση. Ως εκ τούτου, εγώ δεν βλέπω μεγάλη διαφορά είτε είναι στις αρχές του Μαΐου είτε δύο εβδομάδες αργότερα για το τι θα ανοίξει και πότε», είπε συνεχίζοντας για τους πιθανούς κινδύνους άρσης των μέτρων.

Ανέφερε μάλιστα πως όλα αυτά έχουν τεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ τόνισε πως επιβάλλεται και οι παίκτες να υποβληθούν σε ελέγχους για κορωνοϊό και μάλιστα ανά τακτά διαστήματα για να μην ξεφύγει η κατάσταση. «Θα γίνει πιο επιτακτική στις δύο εβδομάδες που θα μεσολαβούν μεταξύ των χαλαρώσεων. Θα είναι συνεχής με άλλα λόγια», η επισήμανση του κ. Καραγιάννη στις δηλώσεις του στο Goal.

Όσον αφορά για τον τρόπο που θα πρέπει να διεξάγονται οι προπονήσεις εισηγήθηκε να γίνονται αρχικά χωρίς οι παίκτες να έρχονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον. Να χρησιμοποιούν για παράδειγμα, είπε, τις κερκίδες για να αλλάζουν ρούχα και όχι τα αποδυτήρια και να μπαίνουν στα μπάνια ανά δύο ή τρία άτομα, ή ακόμη να πηγαίνουν στο σπίτι τους για μπάνιο. Τι είπε ακριβώς για το συγκεκριμένο θέμα: «Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να αρχίσουν οι προπονήσεις, χωρίς οι παίκτες να έρχονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο. Δηλαδή, να κάνουν την εξάσκησή τους κρατώντας αποστάσεις. Θα μπορούσαν να αλλάξουν στις κερκίδες για παράδειγμα και όχι στα αποδυτήρια. Επίσης, για μπάνιο να κάνουν δύο-δύο ή τρεις-τρεις, ή ακόμη να αποχωρήσουν και να κάνουν μπάνιο σπίτι τους. Υπάρχουν, δηλαδή, τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο με ασφάλεια. Ο ΚΟΑ έκανε εισηγήσεις, τις οποίες βρίσκουμε πολύ λογικές. Θα συμπεριληφθούν όλα αυτά τα δεδομένα στις συζητήσεις που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα. Και με την Υπουργική και με τη Συμβουλευτική Ομάδα, όταν συναντηθεί ο ΠτΔ. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον ΠτΔ, την Τετάρτη».

Για την καμπύλη των κρουσμάτων και την γενικότερη διαχείριση της κατάστασης με τον κορωνοϊό τόνισε πως αυτή την στιγμή είναι σταθερή η κατάσταση και οι μονοψήφιοι αριθμοί δείχνουν πως ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει πάει κάτω από το 1. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ανέφερε, πως είναι ασφαλές να χαλαρώσουμε κάποια μέτρα. Όσον αφορά το πότε να περιμένουμε μηδενικά κρούσματα ελπίζουν όλοι πως μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ίσως να γίνει και αυτό.

The post Καραγιάννης: ΠΛΑΝΟ για επανέναρξη -«Προπονήσεις, χωρίς οι παίκτες να έρχονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top