ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΚΚΛΗΣΗ Κρις Τριανταφυλλίδη για να αποφευχθούν τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ – Τι είπε για τις πιέσεις στον ΠτΔ, για πρωταθλητή και αύξηση ομάδων

ΕΚΚΛΗΣΗ Κρις Τριανταφυλλίδη για να αποφευχθούν τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ – Τι είπε για τις πιέσεις στον ΠτΔ, για πρωταθλητή και αύξηση ομάδων

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο γνωστός νομικός και πρώην Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ και της ΚΟΠ, Χρίστος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για το ενδεχόμενο διακοπής των πρωταθλημάτων, αλλά και για τη διαφορά ΚΟΠ-ΠΑΣΠ για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών και τα συμβόλαια τους.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

«Τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν στα γήπεδα, αλλά τον τελευταίο 1,5 μήνα έπρεπε και τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ο κόσμος να πήγαινε στις δουλειές του. Αυτά που έπρεπε να γίνουν, δεν γίνονταν. Σε περίπτωση που δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα, κάτι που απεύχομαι, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, ώστε του χρόνου να αρχίσουμε χωρίς προβλήματα τη χρονιά. Με την κοινή λογική την οποία ελπίζω ότι διαθέτω, λέω ότι πρέπει να περπατήσουμε σε δεδομένα. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι σε μία συγκεκριμένη αγωνιστική, σταμάτησαν τα πρωταθλήματα. Τι έδειχνε η βαθμολογία εκείνη την ημέρα;

Έδειχνε μία εικόνα η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, μέχρι σε εκείνο το σημείο. Εκείνη η βαθμολογία να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς Ευρώπης και μόνο. Δηλαδή, ποιος θα παίξει και που του χρόνου στην Ευρώπη. Πάμε στο δεύτερο δεδομένο. Εάν μαθηματικά η βαθμολογία ανακηρύττει πρωταθλητή, τότε να ανακηρυχτεί πρωταθλητής. Αν μαθηματικά μία ομάδα δεν μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια, τότε να μην ανακηρυχτεί και να καθοριστούν μόνο οι θέσεις στην Ευρώπη χωρίς πρωταθλητή. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους στην περίπτωση που δεν μπορούν τα πρωταθλήματα να τελειώσουν όπως πρέπει μέσα στα γήπεδα».

Για τα όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό λόγω του κορωνοϊού: «Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του κάποιος δεν θα φανταζόταν ότι θα ζούμε αυτά που ζούμε. Τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα και θα είναι στο κομμάτι της οικονομίας και μακάρι να βγω λάθος. Πρέπει να βρεθούν λύσεις που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο λογικότερο και ορθότερο».

Για το ποια είναι η θέση του για τη διαφορά ΚΟΠ-Σωματείων με τον ΠΑΣΠ και για την επιστολή του ΠΑΣΠ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Είναι ένα κομμάτι του όλου φάσματος που λέγεται οικονομία και το πως επηρεάστηκε. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και τα τηλεοπτικά, είναι ένα μέρος των συμφωνιών που ανατράπηκαν σε όλους τους τομείς της ζωής. Η λύση είναι να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους. Δεν νομίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επιρρεπής σε πιέσεις. Απέδειξε ότι αυτό που θεωρεί σωστό ο ίδιος και το Υπουργικό συμβούλιο με βάση τοις απόψεις των ειδικών, αυτό κάνουν. Δεν νομίζω να ενδώσει σε πιέσεις. Πρέπει να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους. Ζούμε συνθήκες πρωτόγνωρες και πρέπει να γίνει προσπάθεια να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Να μπει νερό στο κρασί τους και για τα συμβόλαια, για να κατέβουν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές, γιατί αν πάει το πράγμα στα άκρα, υπάρχει μια αρχή που λέει ότι όταν συμβεί ένα γεγονός που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς και είναι εκτός του ελέγχου και των δύο πλευρών, τότε μπορεί οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές να πει ότι είναι άκυρο το συμβόλαιο.

Εάν χρησιμοποιηθεί η θεωρεία τη ματαίωσης του δικαίου των συμβάσεων, δεν είναι θέμα αναστολής, αλλά ακύρωσης. Θα πρέπει να γίνει συνεννόηση μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, για να επεκταθούν τα συμβόλαια και να συνεννοηθεί και ο μισθός. Από την πλευρά των σωματείων, κάποιος θα πει ότι δεν πληρώνουμε, από την πλευρά των ποδοσφαιριστών θα πουν ότι εμείς δεν αρνηθήκαμε να κάνουμε προπόνηση. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Πρώτιστος στόχος να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, ώστε να αρχίσουμε σωστά του χρόνου για να έχουν τα σωματεία τα έσοδα τους και οι ποδοσφαιριστές τους μισθούς τους. Μπορεί να είναι κάπως μειωμένα, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα φτάσουν ξανά σε επιθυμητά για όλους επίπεδα. Αν δεν βάλουν νερό στο κρασί τους όμως, υπάρχει κίνδυνος να πάνε τα πράγματα στα άκρα και δεν θα συμφέρει σε κανέναν. Αν πάρουμε καθαρά ψυχρά με νομικά κριτήρια την κατάσταση, μπορεί να μην συμφέρει σε κανέναν το γεγονός ότι δεν συμφωνούν. Δεν το θέλουμε αυτό, θέλουμε μία καλή συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να προσβλέπουμε σε μία καλύτερη σεζόν του χρόνου».

Για το που θα αποταθούν αυτοί που θα έχουν παράπονο: «Θα αποταθούν στην αθλητική δικαιοσύνη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και καθιερωμένες νομικές αρχές και θα μιλάμε για ματαίωση συμβολαίων, για την οποία δεν ευθυνόταν κανένας και κανένας δεν μπορούσε να το αποτρέψει. Εγώ με 40 χρόνια στον τομέα του ποδοσφαίρου, κάνω έκκληση και στις δύο πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους. Δεν είναι ώρα για μαγκιές, είναι ώρα για νούσιμες αποφάσεις εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης».

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει στην Κύπρο, έχοντας και ως δεδομένο ότι στην Ολλανδία διακόπηκε η σεζόν χωρίς πρωταθλητή και χωρίς διαβάθμιση: «Από την στιγμή που δεν θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής, να μην ανακηρυχτεί ούτε διαβαθμιζόμενος και να αυξηθούν οι ομάδες σε 16. Τα επόμενα χρόνια να γίνει μία διαδικασία ώστε σε δύο χρόνια να επανέλθουμε ξανά στις 12, γιατί είναι πολλές 16 ομάδες. Είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρωθεί τα επόμενα χρόνια, εάν και εφόσον δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Το σημαντικό είναι να κάτσουν να τα βρουν».

Για το τι γίνεται με την υπόθεση Μασιά: «Ορίστηκε να αρχίσει η δίκη στις 6 Μαΐου, αλλά περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν, σε σχέση με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια. Η υπόθεση Μασιά θα δικαστεί και υπάρχουν τρεις δικαστές που θα αποφασίσουν και είναι οι ίδιοι που αποφασίζουν και για σοβαρότερες και για λιγότερο σοβαρές υποθέσεις».

The post ΕΚΚΛΗΣΗ Κρις Τριανταφυλλίδη για να αποφευχθούν τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ – Τι είπε για τις πιέσεις στον ΠτΔ, για πρωταθλητή και αύξηση ομάδων appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top