ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Χαλάρωση μέτρων, επανεκκίνηση της οικονομίας και δηλώσεις Αρχιεπισκόπου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Χαλάρωση μέτρων, επανεκκίνηση της οικονομίας και δηλώσεις Αρχιεπισκόπου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα

Η σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τις πρώτες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα και το πλάνο σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας, οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ για τους λειτουργούς υγείας που θέλουν επαναλειτουργία των ναών, η χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα και τα στοιχεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ενδεχόμενη αισχροκέρδεια στα τεστ για τον κορωνοϊό, είναι τα βασικά θέματα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα σήμερα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Η αρχή του τέλους της καραντίνας» και γράφει πως αποφασίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοινώνονται σήμερα οι πρώτες χαλαρώσεις, προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα ανοίγουν, μεταξύ άλλων, εργοτάξια, όλων των ειδών μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις, Λαϊκές Αγορές και επιχειρήσεις πώλησης αυτοκινήτων. Αλλού αναφέρεται στις προσπάθειες για ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκονται 100 προγράμματα. Η «Α» γράφει σε άλλο θέμα ότι στην Ελλάδα σε ένα μήνα χαλαρώνουν τα πάντα.
 
Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Οι 152 να ασχοληθούν με την επιστήμη τους», ο «Πολίτης» γράφει πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ κατηγορεί τους λειτουργούς υγείας που θέλουν επαναλειτουργία των ναών για λαϊκισμό και show. Αλλού αναφέρει ότι ο τουριστικός κλάδος έχει «συμβιβαστεί» με την ιδέα ότι η φετινή χρονιά δεν είναι απλώς χαμένη, αλλά και ότι θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για υπερκέρδη, ολιγοπώλια και φαινόμενα αισχροκέρδειας κάνει λόγο η Eλεγκτική Yπηρεσία σε σχέση με τις τιμές των τεστ κορωνοϊού.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Επανεκκίνηση αισιοδοξίας» και γράφει ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο οριστικοποιεί τη σειρά με την οποία θα αρθούν οι περιορισμοί και το πλάνο, όπως αυτό έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Αλλού αναφέρει πως υποθέσεις που καθυστερούν μέχρι και το 2015 φέρνει στο προσκήνιο το Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε με τάχιστες διαδικασίες να ολοκληρωθούν και να εκδοθεί απόφαση. Ο «Φ» σε άλλο θέμα γράφει πως εφαρμόζονται από σήμερα αυστηρά μέτρα προστασίας στα νοσοκομεία για ασθενείς και εργαζόμενους.
 
«Ζητούν διπλάσια για τα τεστ του κορωνοϊού» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει πώς στοιχεία για ενδεχόμενη αισχροκέρδεια στα τεστ για τον κορωνοϊό εντόπισε η Ελεγκτική Υπηρεσία, καλώντας την κυβέρνηση όπως προχωρήσει στην εισαγωγή «ασφαλιστικών δικλείδων για προστασία των πολιτών». Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, αφού βλέπουν το χρόνο να τελειώνει επικίνδυνα και ακόμη περιμένουν να καθοριστεί ύλη για τις παγκύπριες εξετάσεις. Αλλού γράφει ότι ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης εξέτασε 1.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 800 εγκρίθηκαν και οι υπόλοιπες 200 απορρίφθηκαν.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Δυνατή μια κοινή ταξιδιωτική πολιτική της ΕΕ» αναφέρεται σε δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου ο οποίος είπε ότι γίνονται προσπάθειες στην ΕΕ για κοινό πρωτόκολλο ταξιδιών που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και την ανάγκη για πιστοποιητικό υγείας και τους ελέγχους πριν από την επιβίβαση. Αλλού, γράφει πως η Ελλάδα σχεδιάζει τη σταδιακή χαλάρωση των αυστηρών μέτρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε στους γιατρούς που ζητούν να ανοίξουν οι εκκλησίες να ασχολούνται με τις εργασίες τους.

«Το πείραμα της χαλάρωσης των μέτρων» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» που αναφέρεται στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και γράφει ότι παραμένουν αλλά αυξάνονται τα SMS, ανοίγουν εργοτάξια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με μάσκες η επιστροφή τελειόφοιτων στα θρανία, πιθανότατα στην τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, την 1η Ιουνίου. Αλλού αναφέρει ότι αρχές Μαϊού οι τελευταίες πινελιές για το νομοσχέδιο για κρατικές εγγυήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top