ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Θα συνεχίσουν οι επιθεωρήσεις - Όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τις οδηγίες θα τιμωρούνται

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Θα συνεχίσουν οι επιθεωρήσεις - Όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τις οδηγίες θα τιμωρούνται

Η Υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις της μίλησε για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία τους, καθώς και για τον τρόπο διαχείρισης πιθανών παραβιάσεων.

Όπως είπε, μέλημά μας είναι η προστασία των εργαζόμενων. Το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε έκδοση οδηγιών που είναι αναρτημένες στη σελίδα του τμήματος επιθεώρησης εργασίας που αφορούν εργοδότες και εργαζόμενους.

Αυτό το φυλλάδιο θα εκδοθεί σε 10 χιλιάδες αντίτυπα για να υπάρχει παντού και έχει μεταφραστεί σε 5 γλώσσες.

Παράλλλη, δήλωσε ότι έχει εκδοθεί οδηγός που θα αφορά τα μέτρα, για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Επίσης, είπε ότι είναι 25 χιλιάδες τα καταστήματα που πρέπει να επιθεωρηθούν.

Επισήμανε δε ότι θα συνεχίσουν οι επιθεωρήσεις. Για όσους παραβαίνουν τους κανονισμούς, υπάρχει και πρόστιμο και θα κατηγορούντε επίσης με διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE