ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα το 2012: Η ΑΕΛ κερδίζει την Ανόρθωση και ΞΟΡΚΙΖΕΙ την κατάρα του πρωταθλήματος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα το 2012: Η ΑΕΛ κερδίζει την Ανόρθωση και ΞΟΡΚΙΖΕΙ την κατάρα του πρωταθλήματος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ημερολόγιο δείχνει, 5 Μαΐου του 2020, ημέρα Τρίτη. Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια, η ΑΕΛ κέρδιζε στο πλαίσιο της προτελευταίας (5ης) αγωνιστικής των πλέι-οφ, την Ανόρθωση στο Τσίρειο με 1-0 και κατακτούσε και μαθηματικά το έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο μετά από… 44 ολόκληρα χρόνια!

Μία κατάρα που έσπασε, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Λουτσιάνο Μπεμπέ στο 74ο λεπτό, προκαλώντας… παροξυσμό στους χιλιάδες «Λέοντες» που κατέκλυσαν την Ανατολική εξέδρα, όπως φυσικά και στους χιλιάδες ΑΕΛίστες που παρακολούθησαν εκείνο το ιστορικό παιχνίδι από την τηλεόραση, είτε το άκουγαν από το ραδιόφωνο και ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά το σφύριγμα της λήξης για να πανηγυρίσουν τον πολυπόθητο τίτλο.

Ενός τίτλου που ήρθε απόλυτα δίκαια και πανάξια μετά από μία μαγική και ονειρεμένη σεζόν, όπου η ΑΕΛ είχε στον πάγκο της τον Πάμπο Χριστοδούλου που έφτιαξε μία… «γρανιτένια» άμυνα με «φύλακα άγγελο» τον ανίκητο ακόμα και από  το σημείο του πέναλτι Ματίας Ντεγκρά και κατάφερε αυτό που πριν από την έναρξη της σεζόν, φάνταζε ακατόρθωτο!

Η ΑΕΛ θα μπορούσε βέβαια να σφράγιζε νωρίτερα την κούπα, όμως στάθηκε άτυχη στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, αφού δέχθηκε γκολ στο… 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και οι πέντε βαθμοί διαφοράς έγιναν δύο, οι οποίοι όμως διατηρήθηκαν την επόμενη (4η) αγωνιστική, στη μάχη των μαχών και πάλι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ αλλά στο Τσίρειο (0-0) που αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του πρωταθλήματος. Η ποδοσφαιρική μοίρα ήθελε πρωταθλήτρια εκείνη τη σεζόν την ΑΕΛ και απένειμε δικαιοσύνη, παρά το… σκληρό κτύπημα της προηγούμενης αγωνιστικής, όπου πολλοί ΑΕΛίστες τα έβαψαν μαύρα μετά το γκολ του Τρισκόφσκι στο 90΄+4΄, θεωρώντας πως στην ιστορία θα γραφόταν ακόμη ένα «χαρακίρι» από την αγαπημένη τους ομάδα… Αμ δε…

Στο ιστορικό ντέρμπι λοιπόν, της 5ης Μαΐου του 2012, η ΑΕΛ αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία και δεν κλώτσησε για πολλοστή φορά στα 82 χρόνια ζωής της (τότε…) την καρδάρα με το γάλα.

Ζορίστηκε, κινδύνεψε από μία Ανόρθωση που δεν είχε τίποτα να χάσει και αγχώθηκε, αλλά τελικά κράτησε το μηδέν στην άμυνα, βρήκε ένα γκολ και πήρε την πολυπόθητη νίκη.

Την ίδια ώρα στο ΓΣΠ, η Ομόνοια κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 1-2, η διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας πήγε στο +5 και… η σεμνή «τελετή» έλαβε τέλος, όπως και η «ξηρασία» τίτλων που κρατούσε από το 1989, όταν η ΑΕΛ είχε κατακτήσει το 6ο κύπελλο στην ιστορία της που… αυτό κι αν ήταν καταραμένο, μέχρι πέρσι που ξορκίστηκαν κι αυτά τα «φαντάσματα»!

Η συγκεκριμένη μέρα (05/05/2012) λοιπόν, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των απανταχού ΑΕΛιστών σε Κύπρο και εξωτερικό και κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ξυπνούν «γαλαζοκίτρινες» μνήμες συγκίνησης, αλλά και περηφάνιας…

Για την ιστορία, το ΑΕΛίστικο πάρτι στη Λεμεσό κράτησε 44 ολόκληρες μέρες, όσα και τα χρόνια της αναμονής για το γ@μ#μ@ν*!

The post Σαν σήμερα το 2012: Η ΑΕΛ κερδίζει την Ανόρθωση και ΞΟΡΚΙΖΕΙ την κατάρα του πρωταθλήματος! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top