ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πανδημία, άνοιγμα σχολείων, οικονομία και τουρισμός στα πρωτοσέλιδα

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πανδημία, άνοιγμα σχολείων, οικονομία και τουρισμός στα πρωτοσέλιδα

Οι εξελίξεις με την πανδημία, το άνοιγμα των σχολείων και οι απόψεις των ειδικών επί του συγκεκριμένου θέματος και ο αντίκτυπος της πανδημίας στην κυπριακή οικονομία και τουριστική βιομηχανία ως επίσης και στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, είναι τα κύρια θέματα του Κυριακάτικου Τύπου.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με το δεξί, στην κρίσιμη εβδομάδα» γράφει ότι  το ένα  μόνο νέο κρούσμα χθες επιβεβαιώνει ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά  στο σημείο «μηδέν», όμως το μεγάλο τεστ, είναι η επόμενη βδομάδα. Αλλού γράφει ότι η Τ/κ πλευρά βλέπει  το άνοιγμα των οδοφραγμάτων γύρω στις 15 Ιουλίου. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα την καταγγελία 72χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό της 28χρονο, ο οποίος την επισκέφθηκε στο σπίτι της.

O «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Τα σχολεία κλειστά θέλει η πλειοψηφία» παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με τα οποία, με οριακή πλειοψηφία 52% οι ερωτηθέντες διαφωνούν με το άνοιγμα των σχολείων. Η εφημερίδα φιλοξενεί πρωτοσέλιδα συνέντευξη επιδημιολόγου για την επιστροφή στο σχολείο, στην οποία λέει ότι δεν θα κινδυνεύσουν τα παιδιά. Αλλού, O διευθυντής Πληροφορικής της Tρ. Kύπρου αναλύει στον «Π» την e-υπογραφή.
 
«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Οδικός χάρτης με ανηφοριές» και γράφει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα περνά μέσα από την επιδημιολογική εικόνα. Η εφημερίδα προβάλλει, επίσης, πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη, ο οποίος  προειδοποιεί πως η όξυνση της κατάστασης στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι επικίνδυνη και καλεί σε αυτοσυγκράτηση και διάλογο για εκτόνωση. Αλλού γράφει ότι η εξόρυξη φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί τον επόμενο στόχο της Άγκυρας και το εφιαλτικό σενάριο για τη Λευκωσία.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Δεν ανέχονται κάθε άλλη φωνή» γράφει ότι ολοένα και πιο εύθικτη, ευέξαπτη, ενοχλημένη και μη ανεκτική στην όποια κριτική παρουσιάζεται η κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου είναι στα «μαχαίρια» με τις εταιρείες υγραερίου ως προς το σημείο φορτοεκφόρτωσης των πλοίων μεταφοράς στο Βασιλικό. Γράφει, επίσης πρωτοσέλιδα ότι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τα σχέδια στήριξης.
 
Η αγγλόγλωση “Sunday Mail” υπό τον τίτλο «Η ΕΕ παραπαίει στο θέμα του τουρισμού» γράφει ότι  η αναποφασιστικότητα της ΕΕ και η έλλειψη ξεκάθαρων κατευθυντήριων γραμμών καθυστερεί τις κινήσεις της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου για επανεκκίνηση. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται η διαμάχη γύρω από την ανακάλυψη στο βυθό της Μεσογείου ενός οθωμανικού ναυαγίου του 17ου αιώνα στην ΑΟΖ του Λιβάνου και την κατάσχεση του διασωθέντος φορτίου του από τις κυπριακές αρχές. Η εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης, πρωτοσέλιδα επίσκεψη του Δημάρχου Λεμεσού σε λαϊκή αγορά της πόλης μετά την επανέναρξη της λειτουργίας της.  

«Η Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο «Παιδεία μονίμως απροβίβαστη και με βεβαρημένο το ιστορικό» γράφει ότι αντιδράσεις προκάλεσαν οι αποφάσεις επαναλειτουργίας των σχολείων, με την κυβέρνηση να αναδιπλώνεται. Η εφημερίδα προβάλλει πρωτοσέλιδα συνέντευξη της δρ Μαρίας Κολιού, η οποία εξηγεί το πώς αποφασίστηκε η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις και απαντά στις ανησυχίες των γονέων. Αλλού γράφει ότι η  «Κ» ζήτησε και πήρε την επίσημη τοποθέτηση της διπλωματικής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία για το θέμα των πολιτογραφήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας που φαίνεται ότι εισέρχεται, όπως γράφει η εφημερίδα, σε φάση επιτήρησης.
 
Η κυριακάτικη «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Καταποντίζεται η οικονομία της Τουρκίας» γράφει ότι μένει από δολάρια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας και ο Ερντογάν ψάχνει σανίδα σωτηρίας. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κάνει λόγο για  «μύλο» με το άνοιγμα των σχολείων και γράφει ότι οι επόμενες ημέρες θα καθορίσουν την υλοποίηση ή μη της απόφασης για επιστροφή στα σχολεία στις 21 Μαΐου. Αλλού προβάλλει πρωτοσέλιδα άρθρο με τίτλο «Κορωνοϊός: Η επόμενη μέρα του lockdown και οι νομικές προεκτάσεις».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top