ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θετικό στον κορωνοϊο το παιδί που νοσηλεύεται με ’kawasakı‘ - ‘Συντριπτική μειοψηφία το φαινόμενο αυτό’

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θετικό στον κορωνοϊο το παιδί που νοσηλεύεται με ’kawasakı‘ - ‘Συντριπτική μειοψηφία το φαινόμενο αυτό’

Δύο από τα έξι περιστατικά που ανακοινώθηκαν σήμερα Κυριακή (10/05), αφορούν το δυόμιση ετών αγοράκι που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με συμπτώματα του συνδρόμου ‘kawasakı’, αλλά και τον πατέρα του συγκεκριμένου παιδιού.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Δρ. Αβραάμ Ηλία, Διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος, όπου και μας ενημέρωσε ότι η κλινική κατάσταση του παιδιού παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, τόσο εργαστηριακά όσο και κλινικά.

‘Επειδή υπήρχε μια υπόνοια και για COVID-19, μετά και από διάφορα δημοσιεύματα για συσχέτιση του συνδρόμου kawasakı με τον κορωνοϊό, επιμέναμε και κάναμε 3 φορές την εξέταση. Η τελευταία βρήκε θετική, πρόσθεσε ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος.

Επίσης, ο Δρ. Ηλία είπε ότι η θεραπεία έγινε έγκαιρα, όπως επίσης και θα δινόταν και άλλη θεραπεία αν δεν ανταποκρινόταν το παιδί, αλλά όλα βαίνουν καλώς.

Τέλος, σημείωσε ότι ‘δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά με κορωνοϊό θα αναπτύξουν και σύνδρομο kawasakı. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται σε μία συντριπτική μειοψηφία‘.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top