ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΑΦΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ένας ασθενής με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας - Μειώνεται ο αριθμός υπόπτων κρουσμάτων

ΠΑΦΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ένας ασθενής με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας - Μειώνεται ο αριθμός υπόπτων κρουσμάτων

Ένας ασθενής νοσηλεύεται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως πρόκειται για 78χρονο Ε/κ, ενώ ο 74χρονος Βρετανός ασθενής που νοσηλεύονταν πήρε εξιτήριο. Στο μεταξύ είπε, ασθενής που νοσηλεύονταν στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου μεταφέρθηκε χτες Παρασκευή (10/04) διασωληνωμένη στο ΓΝ Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον Δρα Μουτήρη, πρόκειται για 85χρονη που είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης από την Πόλη Χρυσοχούς με δύσπνοια και πυρετό και με βεβαρημένο ιστορικό. Ακολούθως νοσηλεύτηκε στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών.

Η 85χρονη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαγνώστηκε με πνευμονία, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε για παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Στην 85χρονη έχει γίνει η σχετική δειγματοληψία για διενέργεια εξεταστικής διάγνωσης για κορωνοϊό. Επίσης υποβλήθηκε σε ανάλυση αερίων αίματος, ακτινογραφία και αξονική θώρακος.

Σύμφωνα με τον Δρα Μουτήρη ο αριθμός των υπόπτων κρουσμάτων έχει μειωθεί και μόλις δύο περιστατικά έχουν μεταφερθεί τις προηγούμενες μέρες στο Κέντρο Αναφοράς στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως στόχος της διεύθυνσης του Νοσοκομείου είναι η επαναλειτουργία του κρατικού νοσηλευτηρίου σταδιακά. Σε σχέση με την λειτουργία των δύο θαλάμων , δηλαδή του Κέντρου Διαλογής και του Θαλάμου Ύποπτων Περιστατικών, αυτή, είπε, συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα με την επάνδρωση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Πρόσθεσε δε, πως τo Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου, είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο.

Στο μεταξύ , σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου , χθες στην γυναικολογική κλινική του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου έγκυος γέννησε το μωρό της με καισαρική και χαίρουν άκρας υγείας και οι δύο. Η μητέρα παρουσίασε βήχα , υποβλήθηκε σε δειγματοληψία για τον κορωνοϊό το αποτέλεσμα της οποίας ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Σημειώνεται τέλος πως αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για κορωνοϊό και των 151 πολιτών στον Δ. Πόλεως Χρυσοχούς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top