ΕΛΛΑΔΑ: Ξεκινά η δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ: Ξεκινά η δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

Στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων μπαίνει από σήμερα Δευτέρα (11/05) η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές της Γ΄Λυκείου ενώ επανεκκινούν οι δραστηριότητες των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, που δεν είχαν ανοίξει στην πρώτη φάση.

«Αύριο (σήμερα) κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ` Λυκείου στις σχολικές αίθουσες», ανέφερε ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης. Παράλληλα, επισήμανε ότι η επιτυχία του νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Δευτέρας επανέρχονται στην εργασίας τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων του, ενώ επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και των πελατών τα οποία έχουν οριστεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Επίσης, από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις .

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE