ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η επιστροφή στα σχολεία, το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας και τα νέα κρούσματα στον Κυπριακό Τύπο

Η επιστροφή στα σχολεία, το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας και τα νέα κρούσματα στον Κυπριακό Τύπο

Η επιστροφή των τελειόφοιτων στα θρανία μετά από δύο περίπου μήνες κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του νέου πακέτο στήριξης, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ο αντίκτυπος της πανδημίας στο σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων και οι προϋποθέσεις για την απευθείας επιχορήγηση μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πρώτο βήμα στα σχολεία» γράφει στο κύριο θέμα της ότι μέσω συνεχιζόμενων αντιδράσεων από καθηγητές, μαθητές και γονείς, αλλά και διαβεβαιώσεων από το Υπουργείο Παιδείας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, οι τελειόφοιτοι επιστρέφουν σήμερα στα θρανία. Αλλού γράφει ότι μια γυναίκα νεκρή και έξι κρούσματα είναι ο απολογισμός του κορωνοϊού χθες. Επίσης λέει ότι αρχίζει η συζήτηση του νέου πακέτου στήριξης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «’Πρώτο κουδούνι τεστ για επιστροφή» και γράφει ότι ανοίγει ο κύκλος επιστροφής στα θρανία, ο οποίος θα ολοκληρωθεί, αν όλα πάνε καλά, στις 21 Μαΐου. Αναφέρεται επίσης στις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα ασφάλειας και υγείας. Αλλού γράφει ότι η πανδημία ανέτρεψε το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων. Επίσης γράφει ότι διχασμένοι είναι οι πολίτες για τις χαλαρώσεις σε ναούς.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Επιστροφή με πρωτόκολλα» και γράφει ότι έπειτα από δύο μήνες έφτασε η μέρα επιστροφής στα θρανία για τους τελειόφοιτους μαθητές των δημοσίων σχολείων και αυτό που προέχει για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δεν είναι το κομμάτι της εκπαίδευσης, αλλά αυτό της ασφάλειας και της υγείας. Αλλού γράφει ότι καλοκαιριάζει και η θερμοκρασία σκαρφαλώνει πέντε βαθμούς Κελσίου πάνω από τη συνήθη για την εποχή. Επίσης, γράφει για κρίσιμη εβδομάδα για το ΓεΣΥ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πρώτο κουδούνι με προβλήματα και ερωτηματικά» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι στα θρανία επιστρέφουν από σήμερα περίπου 10.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου και εκπαιδευτικοί, ενώ λέει ότι στις τάξεις των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων και των μαθητών υπάρχουν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά τις δυνατότητες υλοποίησης του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας. Αλλού γράφει ότι μικρό και για λίγους είναι το όφελος από τη ρύθμιση για τα ενοίκια. Επίσης λέει ότι μόνο 36.000 είναι οι δικαιούχοι της απευθείας επιχορήγησης πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top