ToThemaOnline -Vouli.TV: ‘Έξαρση εγκληματικότητας σε κάποιες περιοχές’ - Αποκαλυπτικός ο εκπρ. Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου -VIDEO

ToThemaOnline -Vouli.TV: ‘Έξαρση εγκληματικότητας σε κάποιες περιοχές’ - Αποκαλυπτικός ο εκπρ. Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου -VIDEO

Αποκαλυπτικός ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή Εξ’ Αφορμής που παρουσιάζει ο Χάρης Θεραπής (διευθυντής Vouli.TV).

Απαντώντας σε ερώτημα του ThemaOnline, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι «σε κάποιες περιοχές έχουμε εντοπίσει και έχουμε διαπιστώσει έξαρση της εγκληματικότητας» διευκρινίζοντας: «Ειδικότερα στην περιοχή της Πάφου».

Πρόσθεσε ότι αυτό απασχολεί ιδιαίτερα, κι αποκάλυψε ότι «έχει συζητηθεί σήμερα (11/05) στην πρωινή τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας της Αστυνομίας με τους αστυνομικούς διευθυντές».

«Έχουν δοθεί κάποιες οδηγίες ειδικά για την περιοχή της Πάφου, όπως αυξηθεί η περιπολιακή κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία», συμπλήρωσε, δίνοντας το στίγμα ότι θα δοθεί έμφαση και στον τομέα της πρόληψης.

Έσπευσε να τονίσει, βέβαια, ότι έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις, ενώ κατόπιν νέου ερωτήματος που του υποβάλαμε διευκρίνισε ότι τα αδικήματα που έχουν παρατηρηθεί, σχετίζονται με υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών, κλοπές και διαρρήξεις. Έδωσε τέλος τη διαβεβαίωση ότι το αστυνομικό σώμα πράττει τα δέοντα για την διαφύλαξη της ασφάλειας του πολίτη και τον τομέα της πρόληψης.

Ο κ. Ανδρέου μίλησε στην εκπομπή Εξ Αφορμής και για την υπό διερεύνηση υπόθεση ανθρωποκτονίας στην κοινότητα Κλαυδιά που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία, με θύμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα, η οποία έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο.

Αναφέρθηκε αναλυτικά, μάλιστα, στο θέμα με τα πρόστιμα για παρακοή των διαταγμάτων στο πλαίσιο του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, αποκαλύπτοντας τον ακριβή αριθμό των προστίμων για τα οποία αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας εισηγήθηκε αναστολή.

Δείτε την εκπομπή Εξ Αφορμής:

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE