ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠ. ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Σαφείς οι προθέσεις της Αστυνομίας για τον 23χρονο -VIDEO

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠ. ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Σαφείς οι προθέσεις της Αστυνομίας για τον 23χρονο -VIDEO

Την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 23χρονου Ηλία Χάρπα αναμένεται να αιτηθεί το ΤΑΕ Λάρνακας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Του Φάνη Μακρίδη

Το διάταγμα που εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη (06/05) εκπνέει την Πέμπτη (14/05), ωστόσο, υπολείπεται ακόμη ανακριτικό έργο, με τους εξεταστές της υπόθεσης να επιδιώκουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό, πριν συμπληρώσουν τον φάκελο της υπόθεσης. Έτσι λοιπόν θα ζητήσουν από το δικαστήριο να παραμείνει ο αδερφός της 21χρονης Μαρίας Χάρπα υπό κράτηση για ακόμη οκτώ ημέρες.

Τα πιο πάνω προκύπτουν και από τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή Εξ Αφορμής (Vouli.TV) το απόγευμα της Δευτέρας (11/05).

Ο κ. Ανδρέου ξεκαθάρισε ότι όλοι οι ισχυρισμοί διερευνώνται και πως όλα τα στοιχεία αξιολογούνται από τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας με στόχο να αναδειχθεί μαρτυρικό υλικό που θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό τεκμηρίων, ενώ ερωτώμενος για το βαλλιστικό έλεγχο στο στρατιωτικό τυφέκιο του 23χρονου, ανέφερε ότι κάποιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Ο 23χρονος υποστήριξε ότι ενώ επεξεργαζόταν το στρατιωτικό τυφέκιο που κατέχει ως έφεδρος μονάδας της Εθνικής Φρουράς, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα της σφαίρας να πλήξει θανάσιμα στον κρόταφο την αδερφή του, ενόσω αυτή ξάπλωνε απέναντί του σε καναπέ, σε μικρό δωμάτιο της πατρικής τους οικίας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του, είπε ότι θεωρούσε πως είχε άσκηση σε πεδίο βολής με τη μονάδα του και μετέβη εκεί τη μοιραία ημέρα (φέρεται να ειδοποιήθηκε από κληρωτούς που βρίσκονταν στο σημείο ότι δεν υπήρχε άσκηση εφέδρων).

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως το ΤΑΕ Λάρνακας -λόγω και της υφής της υπόθεσης- θέλει να είναι πολύ προσεκτικό πριν παραπέμψει τον φάκελο στη νομική υπηρεσία, αλλά και να εξετάσει όλες τις παραμέτρους γύρω από τη μαρτυρία του 23χρονου.

Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός συνελήφθη αρχικά για ανθρωποκτονία, ενώ για την ώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top