ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η νέα σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα, το ποδόσφαιρο και η οικονομία στα Πρωτοσέλιδα

Η νέα σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα, το ποδόσφαιρο και η οικονομία στα Πρωτοσέλιδα

H συνεδρίαση της επιδημιολογικής ομάδας με τον ΠτΔ για το πράσινο φως για το δεύτερο κύμα χαλαρώσεων , η σύσκεψη για επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, οι εξελίξεις ενόψει της ψήφισης του ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις και η απαντητική επιστολή Γκουτέρες στον Μουσταφά Ακιντζί με επισημάνσεις για τα οδοφράγματα, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα σήμερα.

«Μπάλα τέλος για φέτος» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Αλήθειας» που γράφει πως έστησε πόδι η επιδημιολογική ομάδα και τώρα η ΚΟΠ πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην Ουέφα για να μην δεχθεί κυρώσεις. Αλλού γράφει πως η κατακραυγή της κοινωνίας οδήγησε σε αποφυλάκιση του 35χρονου που πήγε να δει την φίλη του παραβιάζοντας το διάταγμα για τις μετακινήσεις. Η «Α» αναφέρει αλλού ότι σήμερα αναμένεται η μεγάλη απόφαση για τις δεύτερες χαλαρώσεις.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Άνοιγμα οδοφραγμάτων με από κοινού απόφαση» και αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Αντόνιο Γκουτέρες στον Μουσταφά Ακιντζί όπου ο Τ/κ ηγέτης ζητούσε στήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο τραπέζι είναι και η απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις. Ο «Π» προβάλλει ακόμη το θέμα του νέου κτιρίου της Βουλής που δεν θα κτιστεί λόγω κορωνοϊού και θα προωθηθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, από την επόμενη κυβέρνηση.

Κάτω από τον τίτλο «Όλα στα κομματικά γρανάζια» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» αναφέροντας ότι παρατηρείται εμπλοκή στο θέμα των κρατικών εγγυήσεων για την οικονομία και την Δευτέρα θα καλεστούν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό για εξεύρεση λύσης. Αλλού αναφέρει πως και το απόγευμα θα γίνεται εξυπηρέτηση στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις λόγω μεγάλων ουρών. Ο «Φ» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι εγκρίθηκε πρόταση του ΟΑΥ προς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για περαιτέρω εκπτώσεις 6%.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Δόσεις €894,2 εκατ. συσσωρεύθηκαν για μετά» αναφέρεται στις δόσεις που έχουν ανασταλεί στο πλαίσιο του σχεδίου λόγω κορωνοϊού και ότι τα δάνεια ανέρχονται στα 7,4 δις. Αλλού γράφει πως ο ΓΓ του ΟΗΕ απάντησε στον Τ/κ ηγέτη σε επιστολή και αναφέρεται σε ενίσχυση των δικοινοτικών επιτροπών και στο πως θα γίνει το άνοιγμα οδοφραγμάτων. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στις παγκύπριες εξετάσεις και γράφει ότι δεν ορίστηκαν οι ώρες.

«Τα ΗΕ θέλουν κοινή απόφαση για τα οδοφράγματα» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην απαντητική επιστολή του ΓΓ στον Τ/κ ηγέτη με συστάσεις για συνεργασία και ενίσχυση των τεχνικών επιτροπών και ειδικότερα αυτής της υγείας για κοινή απόφαση για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Αλλού αναφέρει πως ο ΠτΔ αποφάσισε την απελευθέρωση πολίτη που φυλακίστηκε για 45 μέρες γιατί παραβίασε την καραντίνα. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τη συνέχιση των διαγνωστικών τεστ στα σχολεία για τον κορωνοϊό.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Κυβέρνηση αυταρχισμού και επιβολής!» αναφέρει στο κύριό της θέμα πως η Κυβέρνηση ακολουθεί τακτική τετελεσμένων και επιχειρεί επιβολή προειλημμένων αποφάσεων. Αλλού αναφέρει ότι έρχεται πανδημία αντεργατικών μέτρων και αναμένεται δραματική αύξηση της ανεργίας. Η «Γ» αλλού γράφει για την απόπειρα φόνου αλλοδαπού για μια μπουκιά φαϊ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Πιέσεις για άνοιγμα των οδοφραγμάτων» και γράφει ότι γνωστοί επαναπροσεγγιστές πιέζουν για άνοιγμα μεταξύ αυτών και κύκλοι του εξωτερικού. Αλλού αναφέρεται στις επισημάνσεις του τουριστικού κολοσσού TUI ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι μεταξύ των καλά προετοιμασμένων χωρών για θερινό τουρισμό. Επίσης γράφει ότι για την ενόχληση της Άγκυρας από την κοινή διακήρυξη για την κυπριακή ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΑΕ και Γαλλίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top