ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 16/05

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 16/05

H συνεδρίαση της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι αποφάσεις για το δεύτερο κύμα χαλαρώσεων, με άνοιγμα σχολείων, η απόφαση για μη επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τις κρατικές εγγυήσεις και οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για το θέμα, οι διαμαρτυρίες Τ/κ που δεν μπορούν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές για εργασία, λόγω των κλειστών οδοφραγμάτων και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στους Financial Times κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το Σάββατο 16/05.

«Πρόσω ολοταχώς» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Αλήθεια» που γράφει πως η επιδημιολογική ομάδα "άναψε πράσινο" στον Πρόεδρο να προχωρήσει στην εφαρμογή, από τις 21/5, της νέας φάσης χαλαρώσεων. Αλλού γράφει πως είναι οργισμένος ο ΥΠΟΙΚ και δεν αποκλείεται να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις εγγυήσεις. Η «Α» αναφέρει αλλού πως Τ/κ εργαζόμενοι ζητούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους στις ελεύθερες περιοχές.

 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Λήξη πρωταθλήματος με ‘στημένο’ σφύριγμα» και αναφέρεται στην απόφαση χθες για μη επανέναρξη του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο και χαρακτηρίζει την εξέλιξη προδιαγεγραμμένη. Σε άλλο θέμα προαναγγέλλει συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας που αναφέρει ότι ήταν απάνθρωπα τα μέτρα αλλά αναγκαία.Ο «Π» προβάλλει ακόμη το θέμα αποζημιώσεων σε ασθενή γιατί ο γιατρός χειρούργησε λάθος σημείο.
 
Κάτω από τον τίτλο «Τοπικά lockdowns για εστίες» στεγάζει το κύριό του θέμα «Ο Φιλελεύθερος» και προβάλλει το σχέδιο για τα επόμενα βήματα ελέγχου του κορωνοϊού και τι λέχθηκε στην σύσκεψη στο Προεδρικό χθες. Αλλού αναφέρει πως χαλούμι από τα κατεχόμενα πωλείται στη Σμύρνη και πως στην επιχείρηση βρίσκονται άνθρωποι του Ερντογάν. Ο «Φ» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι δόθηκαν οδηγίες στα νοσοκομεία για τα κλιματιστικά για αποφυγή μετάδοσης του ιού.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Τσαπατσουλιές με θύματα τους μαθητές!» αναφέρεται στις αποφάσεις για επιστροφή μαθητών στα θρανία στις 21/5 και γράφει πως αυτοαναιρούνται στο Υπουργείο καθώς άλλα λένε και άλλα κάνουν. Αλλού γράφει πως πιέζει ο χρόνος για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στους Financial Times για τους Ρώσους στην Κύπρο και ότι ο ίδιος έχει πολλές αποταμιεύσεις.
 
«Πράσινο φως για τη δεύτερη φάση» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην απόφαση χθες για τις χαλαρώσεις που περιλαμβάνουν και την επιστροφή μαθητών στα σχολεία. Αλλού αναφέρει πως οι Τ/κ που δεν μπορούν να μεταβούν στις ελεύθερες περιοχές για εργασία, λόγω των κλειστών οδοφραγμάτων, διαμαρτυρήθηκαν χθες και ζητούν να τους αφήσουν να εργαστούν. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει εκστρατεία με συλλογή υπογραφών για μια πρωτεύουσα ελεύθερη από οχήματα κάθε Κυριακή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top