ΣΕΝΤΩΝΑΣ: Ρευστότητα επιχειρήσεων, στήριξη εργαζομένων και οικονομίας στο νέο πακέτο μέτρων

ΣΕΝΤΩΝΑΣ: Ρευστότητα επιχειρήσεων, στήριξη εργαζομένων και οικονομίας στο νέο πακέτο μέτρων

Το νέο οικονομικό πακέτο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων της, αλλά είναι συμβατό και με το ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν το απόγευμα της Τετάρτης (27/05) κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σεντώνας είπε ότι στο νέο πλέγμα μέτρων υπάρχουν διαφορετικά σκέλη, που αφορούν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την περαιτέρω στήριξη προς τις κυπριακές επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την οικονομία του τόπου γενικότερα.
 
Πρόκειται για ένα νέο πακέτο, το οποίο προστίθεται στα μέτρα που η Κυβέρνηση έλαβε μέχρι σήμερα, συνέχισε, ενώ είπε ότι μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης πέραν των 60 μέτρων στήριξης με ένα κόστος που ανέρχεται σε €1,2 δις περίπου.
 
Ο κ. Σεντώνας ανέφερε καταληκτικά ότι ο προσανατολισμός του όλου σχεδιασμού της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η στήριξη της απασχόλησης, αλλά και των επιχειρήσεων.
 
Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει απόψε στις 19.00, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ανακοινώσει με διάγγελμα τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας μετά τη συνεδρία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.