ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο «δολοφόνος- καπετάνιος» των 900 προσφύγων - Για πρώτη φορά στην δημοσιότητα η φωτογραφία του

Αυτός είναι ο «δολοφόνος- καπετάνιος» των 900 προσφύγων - Για πρώτη φορά στην δημοσιότητα η φωτογραφία του

Για πρώτη φορά δόθηκε στην δημοσιότητα η φωτογραφία του 27χρονου Τυνήσιου Mohammed Ali Malek, που είναι ο καπετάνιος του πλοίου που μετέφερε 900 πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, από την Λιβύη προς τις ιταλικές ακτές.

Αμήχανος ο νεαρός καπετάνιος τρώει τα νύχια του καθώς αντιλαμβάνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, μετά την βύθιση του πλοίου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης την νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο στα νερά της Μεσογείου σχεδόν 900 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός από τους 28 επιζήσαντες, που επέβαινε πάνω στο μοιραίο πλοίο, στο αλιευτικό ήταν 900 άνθρωποι, εκ των οποίων 50 παιδιά και περίπου 200 γυναίκες. Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το οποίο έλαβε η ιταλική ακτοφυλακή και ζήτησε από φορτηγό πλοίο με πορτογαλική σημαία να αλλάξει την πορεία του και να σπεύσει προς βοήθεια του πλοίου που μετέφερε τους πρόσφυγες.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε 220 χλμ. νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, πιθανόν όταν οι πρόσφυγες είδαν το φορτηγό πλοίο να τους πλησιάζει και μετακινήθηκαν προς την μια πλευρά του αλιευτικού προκαλώντας έτσι την ανατροπή του.

Ο 27χρονος καπετάνιος συνελήφθη την Δευτέρα το βράδυ μόλις πάτησε στο έδαφος της Σικελίας και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης πολλαπλής ανθρωποκτονίας ενώ ο συνεργάτης του από την Συρία, ο 26χρονος Mahmud Bikhit, κατηγορείται για «ευνοϊκή μεταχείριση παράνομης μετανάστευσης».

Το τραγικό ναυάγιο στα νερά της Μεσογείου είναι το μεγαλύτερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την μετανάστευση και τα πολύνεκρα ναυάγια με θύματα πρόσφυγες στην Μεσόγειο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top