ΔΙΕΘΝΗ

Το 8ο ραντεβού στέλνει στους 4...

Το 8ο ραντεβού στέλνει στους 4...

Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο τίθενται αντιμέτωπες σήμερα για όγδοη (ναι, 8η) φορά μέσα στη σεζόν, όμως το αποψινό παιχνίδι είναι το σημαντικότερο όλων: πρόκειται για τη ρεβάνς του 0-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν», στο ματς που θα κρίνει ποια εκ των δύο ομάδων θα προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League.

 

Η συνήθης, κοινότοπη έκφραση είναι «τον/την ξέρει σαν την παλάμη του» ή «τον/την ξέρει απέξω και ανακατωτά». Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε κάλλιστα ν' αντικατασταθεί με το «την ξέρει τόσο καλά όσο την Ατλέτικο Μαδρίτης» για τους «Μερένχες» ή «την ξέρει απέξω κι ανακατωτά σαν τη Ρεάλ» για τους «Ροχιμπλάνκος». 

Η ομάδα του Αντσελότι έχει βαρεθεί να βλέπει απέναντί της εντός του αγωνιστικού χώρου την αντίστοιχη του Σιμεόνε και τούμπαλιν, καθώς την τρέχουσα σεζόν έχουν συναντηθεί σε όλους τους πιθανούς και απίθανους θεσμούς (Πριμέρα, Champions League, Ισπανικό Σούπερ Καπ, Κύπελλο Ισπανίας). 

Το αποψινό παιχνίδι είναι το όγδοο ανάμεσα στους δυο τους και η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης  τα έχει καταφέρει... περίφημα μέχρι τώρα απέναντι στην ομάδα του “Τσόλο”, καθώς όποτε τη συναντά τα βρίσκει σκούρα μαύρα: σε 7 παιχνίδια η Ατλέτικο μετρά 4 νίκες, ενώ 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. 

Η (λαβωμένη) Ρεάλ ψάχνει την πρώτη της νίκη απέναντι στον κακό της δαίμονα, μια νίκη που θα της δώσει την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά, φέρνοντας λίγο πιο κοντά το όνειρο του να γίνει η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να πάρει δεύτερο συνεχή τίτλο από τότε που το Κύπελλο Πρωταθλητριών μετονομάστηκε σε Champions League. 

Στον αντίποδα, η Ατλέτικο θα επιδιώξει να πατήσει και πάλι μέχρι τέλους το κουμπί της «Βασίλισσας» (όπως κάνει επανειλημμένα φέτος), και να συνεχίσει το δρόμο της στο μοναδικό ρεαλιστικό στόχο που της έχει μείνει να κυνηγά- το μοναδικό, αλλά και τον μεγαλύτερο, ταυτόχρονα.

Τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο μονομάχων, λοιπόν, η σημερινή 8η. 
Ποια εκ των δύο θα γευτεί δηλητήριο και ποια γλυκό νέκταρ; 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Τον χρειάζεται η ομάδα του περισσότερο από ποτέ. Σήμερα, στις 21:45, στο «Μπερναμπέου», ο Κριστιάνο Ρονάλντο καλείται να πάρει την ομάδα του από το χέρι και να την οδηγήσει στην πρόκριση, καθώς από το περιβόητο BBC, θ' αγωνιστεί μόνο το C. Η πλειονότητα των φώτων θα είναι και πάλι στραμμένη πάνω του, καθώς αν σκοράρει θα πρέπει να είναι έτοιμος για ακόμα μία ανάβαση στο Έβερεστ των εγκωμιαστικών σχολίων, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τα τάρταρα θ' ανοίξουν τις αγκάλες τους να τον υποδεχτούν. 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ: 8. Αυτά είναι τα παιχνίδια που θα έχουν παίξει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή απόψε στο «Μπερναμπέου» Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης φέτος, φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη την προαιώνια κόντρα τους. 


ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: Για τη γηπεδούχο Ρεάλ είναι πιο πλήρες από ποτέ, πράγμα που πληγώνει ανεπανόρθωτα τα πλάνα του Αντσελότι: Μαρσέλο (τιμωρημένος), Μπενζεμά, Μπέιλ, Μόντριτς- το σύνολο τέσσερα βασικότατα στελέχη της ενδεκάδας της «Βασίλισσας» εκτός. 

Για τη φιλοξενούμενη Ατλέτικο τα προβλήματα είναι σαφώς λιγότερα: ο Σουάρες (τιμωρημένος) απολαμβάνει την εξωαγωνιστική μοναξιά του, με μια μικρή πιθανότητα ο αμφίβολος Μάντζουκιτς να του κάνει παρέα. 


Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Μπορεί στην Ισπανία οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο συμπολίτισσες να είναι περισσότερες και από τα επεισόδια του “Τόλμη και Γοητεία”, όμως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα κυάλια κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να βρει κανείς τα μεταξύ τους παιχνίδια. Με εξαίρεση τον περσινό τελικό του Champions League (και το 4-1 υπέρ της «Βασίλισσας» στην παράταση), και το 0-0 της προηγούμενης βδομάδας, Ατλέτικο και Ρεάλ είχαν να λύσουν τις διαφορές τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια από τη μακρινή σεζόν 1958-1959, όταν και συναντήθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών. Στον πρώτο αγώνα η Ρεάλ είχε επικρατήσει 2-1, στον δεύτερο η Ατλέτικο κέρδισε 1-0, όμως με τα εκτός έδρας γκολ να μην μετράνε «διπλά» τότε, χρειάστηκε και τρίτο ματς, στο οποίο οι «Μερένχες» χάρη σε γκολ του Πούσκας προκρίθηκαν στον 4ο συνεχόμενο τελικό τους. 


Η ΔΗΛΩΣΗ: «Σκέφτομαι μόνο το πως θα πληγώσουμε τη Ρεάλ και όχι τις απουσίες τους. Είμαστε επικεντρωμένοι μόνο στο τι θα κάνουμε εμείς». Ο Ντιέγκο Σιμεόνε προειδοποιεί απειλώντας. 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ 

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας,  Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο, Ίσκο, Ιγιαραμέντι,Κρόος, Χάμες,  Ρονάλντο, Ερνάντες. 

Ατλέτικο Μαδρίτης:  Ομπλάκ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα,  Αρντά Τουράν, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Γκριζμάν, Μάτζουκιτς.

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top