ΕΛΛΑΔΑ

Αθώωση για Μαρινάκη και τους άλλους δύο...

Αθώωση για Μαρινάκη και τους άλλους δύο...

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας κατά Μαρινάκη, Θεοδωρίδη και Γιώργο Χελάκη, εκδικάστηκε την Τρίτη 21/4, με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής να ζητά την... απαλλαγή των δύο πρώτων, όμως το δικαστήριο να απαλλάσσει και τον τρίτο!

 

Η ιστορία έχει ως εξής: μετά το αλήστου μνήμης ματς Κυπέλλου τον Δεκέμβριο του 2012, ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό στην Πάτρα που διεκόπη στο τέλος (με διαιτητή τον Δημητρόπουλο), ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι μίλησε με τον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός του εκμυστηρεύτηκε ότι δεν αντέχει άλλο την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει να φύγει απ’ την Ελλάδα.

Μετά το γεγονός αυτό, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sportday (ίσως και σε άλλες εφημερίδες) ρεπορτάζ που επικαλούνταν «κύκλους τους Ολυμπιακού», οι οποίοι… κύκλοι φέρονται να αποκαλούσαν τον Κούγια «εθνικό καραγκιόζη» που έχει «φαντασιώσεις».

Μετά από μερικές μέρες, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη (ως εκπρόσωποι του Ολυμπιακού που φέρουν «αντικειμενική ευθύνη» για τους… κύκλους), αλλά και κατά του Γιώργου Χελάκη, ως διευθυντή της Sportday.

Η μήνυση εκδικάστηκε τελικά την Τρίτη 21/4. Και μπορεί το 2012 το μίσος ανάμεσα σε Μαρινάκη και Κούγια να… ξεχείλιζε, σήμερα όμως η κατάσταση φαίνεται να έχει ολίγον εξομαλυνθεί…

Ο Αλέξης Κούγιας απέσυρε ουσιαστικά τη μήνυση σε βάρος του προέδρου και του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού και ζήτησε την απαλλαγή τους, καθώς όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, «ο Χελάκης με δική του πρωτοβουλία και χωρίς τη συναίνεση των άλλων δύο δημοσίευσε το εν λόγω ρεπορτάζ. Το απέδωσε μάλιστα στον Ολυμπιακό, πράγμα που είναι ψευδές».

Ο γνωστός δικηγόρος για να αιτιολογήσει τα παραπάνω, είπε πως ναι μεν δεν ήταν μπροστά για να ξέρει αν τα είπαν οι ίδιοι ή αν ήταν «κύκλοι» του Ολυμπιακού, δηλαδή κάποιοι γύρω από τους Μαρινάκη και Θεοδωρίδη. Ωστόσο γνωρίζει –όπως είπε- ότι οι ίδιοι το αρνήθηκαν κατηγορηματικά!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Γιώργος Χελάκης, «χρεώνοντάς» του μάλιστα ιδιαίτερες σχέσεις (μέσω συνεταίρου του σε εταιρία αθλητικών ειδών) με τους Τσακογιάννη και Μπέο!

Η πλευρά Χελάκη υποστήριξε πως «η μη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς Ολυμπιακού εδώ και τρία χρόνια, συνιστά επιβεβαίωση ότι πράγματι αυτά ειπώθηκαν από “κύκλους” του Ολυμπιακού και δεν υπάρχει κανένα ψευδές γεγονός». Σημείωσε δε, ότι το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε στη σελίδα που φιλοξενείται η στήλη του Γιώργου Χελάκη, αλλά στη σελίδα του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με τις υπογραφές στο άνω μέρος της σελίδας των ρεπόρτερ των «ερυθρολεύκων».

Εν κατακλείδι, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και τους απάλλαξε όλους, για νομικούς όμως λόγους. Όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου: «Αποδείχτηκε ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές. Όμως σύμφωνα με την έγκληση (σ.σ. μήνυση Κούγια) η δυσφήμηση ήταν ακριβώς αυτή η αντίδραση του Ολυμπιακού. Η οποία αντίδραση, όμως, δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, καθώς το δημοσίευμα είναι ψευδές. Επειδή, λοιπόν, η έγκληση ήταν για κάποιον λόγο που δεν υφίσταται, πρέπει να κηρυχτούν όλοι αθώοι»…

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top