Κυπριακή Αντιπροσωπεία σε GRECO: Δεν αναφέρονται στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων τα στοιχεία σε δημοσιεύματα

Κυπριακή Αντιπροσωπεία σε GRECO: Δεν αναφέρονται στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων τα στοιχεία σε δημοσιεύματα

Η Κυπριακή Αντιπροσωπεία στην GRECO διευκρινίζει ότι τα στοιχεία σε δημοσιεύματα των ημερών περί συνέχισης μη συμμόρφωσης της Κύπρου προς τις εισηγήσεις της Ομάδας Κρατών GRECO, αναφέρονται στην αρχική Έκθεση Συμμόρφωσης και όχι στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων.


 
"Στο παρόν στάδιο η Κύπρος, μέσω της Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας της GRECO έχει κοινοποιήσει στη Γραμματεία της GRECO από το Δεκέμβριο 2019 επιπρόσθετα μέτρα συμμόρφωσης στη βάση στοιχείων, τα οποία έχουν ληφθεί από τα Μέλη του Κοινοβουλίου, την Δικαστική Εξουσία και τις Εισαγγελικές Αρχές για σκοπούς πλήρους συμμόρφωσης με τις  εκκρεμούσες Συστάσεις της GRECO", αναφέρεται.

Η Αντιπροσωπεία διευκρινίζει πως με βάση τα εν λόγω επιπρόσθετα μέτρα, θα ετοιμαστεί  δεύτερη έκθεση Συμμόρφωσης από την Γραμματεία της GRECO, η οποία θα εξεταστεί και ενδεχομένως θα υιοθετηθεί κατά την επόμενη Ολομέλεια του Σώματος, που έχει προγραμματιστεί μεταξύ 26-30 Οκτωβρίου 2020.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE