ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: «Λουκέτο» στο Nava και… δικαστικό ραντεβού για τις 16 Ιουνίου –«Απερίσκεπτη και απαράδεκτη…» - VIDEO

ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: «Λουκέτο» στο Nava και… δικαστικό ραντεβού για τις 16 Ιουνίου –«Απερίσκεπτη και απαράδεκτη…» - VIDEO

Προσωρινό διάταγμα αναστολής της λειτουργίας του «Nava Beach Bar» στον Πρωταρά εξέδωσε την Τρίτη (09/06) το μεσημέρι, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Ως γνωστόν το εν λόγω νυκτερινό κέντρο παραβίασε επανειλημμένα τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, με την Αστυνομία να καταχωρεί συνολικά εννέα υποθέσεις στο δικαστήριο σε βάρος του ιδιοκτήτη του.

Βάσει των όσων δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου λειτούργησε παραβιάζοντας διατάξεις του σχετικού νόμου και χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι πέντε από τις υποθέσεις αφορούν παραβιάσεις του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και οι άλλες τέσσερις αφορούν το γεγονός ότι το υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια από το υφυπουργείο Τουρισμού.

Οι υποθέσεις ορίστηκαν για εκδίκαση στις 16 Ιουνίου.

Κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου υποστατικού, ενώ την 16η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία ορίστηκαν οι υποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα υποβολής έντασης ως προς την εγκυρότητα του διατάγματος.

Το βράδυ της Δευτέρας του Κατακλυσμού (8/6) μέλη της Αστυνομίας, επισκέφθηκαν εκ νέου το «Nava» κι εξέδωσαν τα δύο τελευταία εξώδικα, με το συνολικό τους αριθμό από την περασμένη Παρασκευή να ανέρχεται στα εννέα.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα δύο υπουργοί της Κυβέρνησης να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα.

Τις τελευταίες νύχτες εντός του υποστατικού επικρατούσε κοσμοσυρροή και δεν τηρούνταν ούτε τα πρωτόκολλα, ούτε οι οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας. Εξάλλου, δριμεία επίθεση στον επιχειρηματία στον Πρωταρά που παραβίασε κατά συρροή τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό εξαπέλυσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. «Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη μας αγανάκτηση για το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν θεοποιήσει τα λεφτά, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων. Η απαίτηση μας είναι η Κυβέρνηση, στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας που είμαι βέβαιος ότι της παρέχει τέτοια όπλα, να ενεργήσει με τρόπο που θα τερματίσει αυτού του είδους συμπεριφορές. Είναι απαράδεκτο να γίνονται εκκλήσεις από τον αρμόδιο υπουργό και αυτοί να συνεχίζουν αμέριμνα ενδιαφερόμενοι μόνο για τα λεφτά», κατέληξε ο κ.Κυπριανού.

Για το όλο θέμα μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος έριξε το μπαλάκι στη Βουλή σε σχέση με την αντιμετώπιση πανομοιότυπων περιστατικών.

Δείτε το VIDEO:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top