ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην Ακρούντα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην Ακρούντα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 12/06, στην κοινότητα Ακρούντα της Επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το τμήμα δασών η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας  μετά από επίπονες προσπάθειες των πεζοπόρων τμημάτων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 και ώρα 15:50 στην κοινότητα Ακρούντας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από επίπονες προσπάθειες των πεζοπόρων τμημάτων.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 60 εκταρίων, καλυμμένημε πεύκα και άλλη άγρια θαμνώδη βλάστηση, εκ των οποίων 37 εκτάρια εντός του κρατικού Δάσους Λεμεσού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματά τους, τρία μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Άμυνας με 16 άτομα, ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα, πέντε προωθητές γαιών, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά οκτώ πτητικά μέσα, ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, δύο μισθωμένα αεροσκάφη, δύο μισθωμένα ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας. Το συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ενώ καθοριστική ήταν και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ.).

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν και πτητικά μέσα, για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top