ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα: «Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να συνεχιστούν από το σημείο όπου σταμάτησαν»

Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα: «Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να συνεχιστούν από το σημείο όπου σταμάτησαν»

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να συνεχίσουν από το σημείο όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά, υποστηρίζει ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

Σε συνέντευξη του στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Οζουγκέργκιν σημειώνει ότι από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει πολλά σχέδια διαπραγματεύσεων και επίλυσης του Κυπριακού και υποστηρίζει ότι όλες οι μέθοδοι έχουν εξαντληθεί. 

«Για δεκαετίες όλα τα επιχειρήματα έχουν τεθεί στο τραπέζι. Επομένως δεν ευθύνεται μια έλλειψη καλών ανθρώπων ή καλών ιδεών για το γεγονός ότι η τελική λύση παραμένει ανέφικτη. Είναι ξεκάθαρα επειδή η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προτίθεται - ή δεν μπορεί να το υιοθετήσει - να μοιραστεί τη διακυβέρνηση και τον πλούτο, να αναγνωρίσει την πολιτική ισότητα και να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων ομολόγων της», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, ο κ. Οζουγκέργκιν προσθέτει ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει άλλα πενήντα χρόνια ελιγμών, αναβλητικότητας και καθυστέρησης, όπως λέει, από τους Ελληνοκύπριους, ενώ οι Τουρκοκύπριοι διατηρούνται σε μια κατάσταση ασφυξίας. «Δεν θα υπάρξει συνέχεισ από το σημείο όπου σταματήσαμε στο Κραν Μοντανά, γιατί εκεί όπου σταματήσαμε ήταν ένα στιγμιότυπο του σημείου όπου ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Η μπάλα δεν βρίσκεται στο γήπεδο μας», σημειώνει. 

Αναφορικά με τις τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με άλλες χώρες στην περιοχή, ο Τούρκος Πρέσβης τονίζει ότι η Άγκυρα παίρνει τα μηνύματα, προσθέτοντας ότι κανένα σχέδιο, πρόγραμμα, οργάνωση ή σχήμα «που έχει σχεδιαστεί με σκοπό τον εξαναγκασμό μας - είτε ηθελημένα είτε όχι - δεν θα λειτουργήσει».

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top