ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Τετάρτη 24/06

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Τετάρτη 24/06

Οι διορισμοί των Υπουργών Δικαιοσύνης και Άμυνας στη θέση του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, αντίστοιχα, και ο μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός που αναμένεται να ακολουθήσει, οι συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικων Κύπρου και Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, η μεταφορά ανηλίκων από το κέντρο υποδοχής προσφύγων «Πουρνάρα» σε άλλο χώρο, ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και οι ανησυχίες για τον τουρισμό, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης 24/06.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αιφνιδιασμός, εκπλήξεις και στο βάθος ανασχηματισμός» γράφει ότι ο Πρόεδρος άλλαξε ταυτοχρόνως τις ηγεσίες της Νομικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αλλού γράφει ότι από το 9% πέφτει στο 5% ο ΦΠΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακυρώνεται η απεργία αφού τα βρήκαν ΟΚΥΠΥ και νοσηλευτές.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επιλογές σοβαρότητας στη Νομική Υπηρεσία» γράφει ότι δύο καταξιωμένους νομικούς που η σοβαρότητα και η μεταξύ τους συνεργασία στο Υπουργικό Συμβούλιο έχει δοκιμαστεί, επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις θέσεις Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού γράφει ότι ήρθε η ώρα του ανασχηματισμού και ότι ο Πρόεδρος στοχεύει σε γυναίκες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα οι συντεχνίες των νοσηλευτών.
 
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Καθόρισε τοπίο πενταετίας» γράφει ότι με έντονο άρωμα γυναίκας αναμένεται ο μίνι ανασχηματισμός σε τέσσερα Υπουργεία. Αλλού γράφει για κοινή ανάγωση των εξελίξεων από Κύπρο και Ισραήλ στο πλαίσιο των συνομιλιών του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη με το Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι στο Τελ Αβίβ. Σε άλλο θέμα γράφει πως η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει την πρόσβαση στον φάκελο ασθενών σε επαγγελματίες υγείας, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να προχωρούν σε θεραπείες «στα τυφλά».  
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρόεδρος – Αβέρωφ ψάχνουν τρεις νέους Υπουργούς» γράφει ότι με τους χθεσινούς διορισμούς δύο Υπουργών στη θέση του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, καθώς και με την πρόθεση του Υπουργού Ενέργειας να αποχωρήσει έχουν κενωθεί τρεις υπουργικές θέσεις, με τον Πρόεδρο να προχωρεί μέχρι την Παρασκευή σε μίνι ανασχηματισμό. Αλλού γραφεί ότι σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής που ζητούν επαναλειτουργία όλων των κέντρων αναψυχής χωρίς εξαιρέσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κλειστή φυλακή και όχι κέντρο φιλοξενίας είναι το «Πουρνάρα».
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι ανήλικοι μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερο χώρο» γράφει ότι μια ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων στο κέντρο υποδοχής προσφύγων «Πουρνάρα» μεταφέρθηκε σε ασφαλέστερη περιοχή έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους διορισμούς του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υπουργού Άμυνας στις θέσεις του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αντίστοιχα. Αλλού γράφει ότι ο παραλίες για σκύλους δεν είναι μόνο για τα συγκεκριμένα ζώα αλλά και τα άλογα πάνε για κολύμπι.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» με κύριο τίτλο «Γερμανικός ιός προσβάλλει τον τουρισμό» γράφει ότι υπάρχουν ανησυχίες από την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα Γερμανία και τον κίνδυνο να υποχωρήσει στην κατηγορία Β. Αλλού αναφέρεται σε σκληρό παζάρι για το πακέτο των €750 δις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προεκλογικό χρώμα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις αλλαγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top