ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καίει» τον ΟΚΥπΥ η έκθεση της Ελεγκτικής για νέα πτέρυγα και όχι μόνο -Δηλώνουν ανέτοιμοι να απαντήσουν -ΕΓΓΡΑΦΑ

«Καίει» τον ΟΚΥπΥ η έκθεση της Ελεγκτικής για νέα πτέρυγα και όχι μόνο -Δηλώνουν ανέτοιμοι να απαντήσουν -ΕΓΓΡΑΦΑ

Αίσθηση προκάλεσε η θέση που εκφράστηκε από πλευράς του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου που άρχισε στις 09:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 12:00 (25/06). Ο Οργανισμός, δήλωσε αδυναμία να απαντήσει στα όσα εγείρονται από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Του Γιώργου Τάττη

Αντικείμενο της συνεδρίασης ως γνωστόν ήταν τα όσα εντόπισε σε έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε σχέση με τις διαδικασίες για (1) ανέγερση νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (όπως αποκάλυψε το ThemaOnline από τις 30 Απριλίου η διαδικασία ήταν διάτρητη-λήφθηκε προσφορά από κουμπάρο στελέχους του ΟΚΥπΥ), (2) τα τεστ κορωνοϊού (από 110 ευρώ κατέληξαν στα 50) και (3) αγορά 9 εκατομμυρίων μασκών (υπέβαλε προσφορά ακόμα και Μ.Μ.Ε., ενώ δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες ).

Ο γενικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης που παρευρέθηκε στη συνεδρία, είπε πως δεν είναι έτοιμος να απαντήσει στα θέματα που εγείρονται από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Επικαλέστηκε, μάλιστα, επιστολή που απέστειλε ο Οργανισμός τον οποίο υπηρετεί στην ελεγκτική υπηρεσία την Τρίτη 23/06 και με την οποία διατύπωνε τη θέση πως δεν είναι έτοιμος να δώσει διευκρινήσεις.

Στην επιστολή που έφερε την υπογραφή του πρόεδρου του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ Μάριου Παναγίδη, ο τελευταίος καλούσε τον Γενικό Ελεγκτή να μην κοινοποιήσει την έκθεσή του στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, διατυπώνοντας τη θέση ότι αυτή περιλαμβάνει γεγονότα που προκαλούν λανθασμένες εντυπώσεις για τα στελέχη του ΟΚΥπΥ.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε απαντήσει σ΄ αυτή την επιστολή την Τετάρτη (24/06), σημειώνοντας πως στο πλαίσιο των καθηκόντων του είναι υποχρεωμένος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να παρευρεθεί στη συνεδρία της Επιτροπής και να παραδώσει την έκθεσή του.

Η θέση του κ. Λοϊζίδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου: «Εάν ο κ. Λοϊζίδης ανησυχεί τόσο πολύ για το όνομα του ΟΚΥΠΥ, θα δούλευε συνέχεια για να δώσει απαντήσεις. Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή λειτουργεί υποβοηθητικά στην Επιτροπή. Οφείλει να απαντήσει σήμερα πώς έκανε κατευθείαν ανάθεση».

Ακολούθως τέθηκαν ερωτήσεις προς ΟΚΥπΥ για καταγραφή, προκειμένου να απαντηθούν στην επόμενη συνεδρία που θα οριστεί για να εξεταστεί το ζήτημα.

Εδώ να σημειωθεί ότι το ThemaOnline από τις 30 Απριλίου είχε αποκαλύψει πως ο Γενικός Ελεγκτής είχε ζητήσει στοιχεία από την διεύθυνση του ΟΚΥπΥ τουλάχιστον για το θέμα της νέας πτέρυγας. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Οργανισμός δεν κατάφερε να ετοιμάσει απαντήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top