ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θολό το τοπίο για τη νέα πτέρυγα Γ.Ν. Λευκωσίας -Ζητά στοιχεία ο Γ. Ελεγκτής, δεν τοποθετείται για την ώρα ο Λοϊζίδης του ΟΚΥπΥ

Θολό το τοπίο για τη νέα πτέρυγα Γ.Ν. Λευκωσίας -Ζητά στοιχεία ο Γ. Ελεγκτής, δεν τοποθετείται για την ώρα ο Λοϊζίδης του ΟΚΥπΥ

Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για ανάθεση του έργου -ύψους 1,5 εκ. ευρώ - ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) κινήθηκε «αστραπιαία» για υλοποίηση του έργου, καθώς ο στόχος ήταν στη νέα πτέρυγα να νοσηλεύονται άτομα που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και χρήζουν νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Είναι ενδεικτικό ότι οι εργασίες άρχισαν στις 3 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν στις 30 του ίδιου μήνα.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι διαδικασίες έγιναν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί, η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει λόγους να ζητά πληροφόρηση στο πλαίσιο των καθηκόντων της, κάτι το οποίο αποκαλύψαμε με δημοσίευμά την περασμένη Πέμπτη (30/04).

Πάντως, για την ώρα το τοπίο είναι θολό, καθώς δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το έργο. Δεν είναι τυχαίο που δημοσιοποιήθηκαν λανθασμένες πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι την υλοποίηση του έργου ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Την ίδια στιγμή ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Χρίστης Λοϊζίδης, δεν δείχνει διάθεση να λύσει τον γρίφο. Όταν ρωτήθηκε την Παρασκευή (01/05) από το ThemaOnline να τοποθετηθεί σχετικά, ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να το πράξει.

Τον παραπέμψαμε στο δημοσίευμά μας, με το οποίο αποκαλύπταμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ζητούσε στοιχεία για τη διαδικασία που τηρήθηκε για το έργο και του ζητήσαμε ένα σχόλιο, ωστόσο αρνήθηκε να το πράξει. Επικαλέστηκε το φόρτο εργασίας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το έργο έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος, με τρεις εταιρείες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και να αποκλείονται με συνοπτικές διαδικασίες οι δυο εξ αυτών. Παραμένουν άγνωστες για την ώρα οι ακριβείς συνθήκες που ανατέθηκε το έργο στην εργοληπτική εταιρεία που το υλοποίησε...

Να σημειωθεί ότι η νέα πτέρυγα είναι μεταλλική κατασκευή. Δεν πρόκειται για λυόμενο κτήριο. Έχει πρόνοια για 25 κλίνες ασθενών, αλλά και εγκαταστάσεις που αφορούν το προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές), όπως γραφεία κι άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Ο όροφος που ανεγέρθη είναι πάνω από υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δίπλα από το Τμήμα Ατυχημάτων κι Επειγόντων Περιστατικών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top