ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό ζήτημα το σημείο εκφόρτωσης των πλοίων με υγραέριο στο Βασιλικό, λέει ο Δήμος Λάρνακας

Σοβαρό ζήτημα το σημείο εκφόρτωσης των πλοίων με υγραέριο στο Βασιλικό, λέει ο Δήμος Λάρνακας

Σοβαρό θεωρεί ο Δήμος Λάρνακας το πρόβλημα που αφορά το σημείο εκφόρτωσης των πλοίων που θα μεταφέρουν υγραέριο στο Βασιλικό.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας παρευρέθηκε σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής με σκοπό την ενημέρωση για τη διαδικασία μεταφοράς των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου από τη Λάρνακα στο Βασιλικό. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του σε σχέση με την μετακίνηση  των υγρών καυσίμων για τα οποία τρεις εταιρείες δραστηριοποιούνται πλέον εξολοκλήρου στο Βασιλικό, ενώ η τέταρτη εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία μεταφοράς και αναμένεται ότι τέλος Ιουλίου θα αρχίσει σταδιακά τη λειτουργία της στο Βασιλικό».
 
Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση «παρά την έκδοση των Αδειών Οικοδομής για τις νέες εγκαταστάσεις υγραερίου στο Βασιλικό, παραμένει σοβαρό πρόβλημα, η επίλυση του θέματος που εκκρεμεί για το σημείο εκφόρτωσης των πλοίων που θα μεταφέρουν το υγραέριο».
 
Ο Ανδρέας Βύρας «ανέφερε ότι η εξεύρεση λύσης για το συγκεκριμένο θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Λάρνακας, καθότι δεν είναι ο αρμόδιος φορέας. Σημείωσε ακόμα ότι από την στιγμή που το συγκεκριμένο θέμα υφίσταται και μπορεί να είναι ο βασικός λόγος για επιπλέον καθυστέρηση στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου, τότε ο Δήμος δεν μπορεί να είναι απλά παρατηρητής και κάλεσε τις αρμόδιες κυβερνητικές Υπηρεσίες να εξεύρουν την λύση με αποτελεσματικό τρόπο εφαρμογής της».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου «οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου, της Αρχής Λιμένων Κύπρου και των εταιρειών ενημέρωσαν την Επιτροπή ότι κατέληξαν σε μια διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το εμπόδιο που υφίσταται. Παρόλα αυτά, εκκρεμεί η αποδοχή αυτής της διαδικασίας σε πολιτικό επίπεδο από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αλλά και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας».
 
Θέση του Δήμου Λάρνακας είναι ότι «αναμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς (ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η τελική λύση εκφόρτωσης που θα αποφασιστεί), για το πώς δεν θα ξεφύγουμε κατά πολύ από τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα. Αυτό είναι κάτι που θα απαιτήσουμε με κάθε πιθανό τρόπο ως Λάρνακα».
 
Στην ανακοίνωση ο Δήμος σημειώνει ακόμα την «ανάγκη της άμεσης σύγκλισης της Διυπουργικής Επιτροπής για επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι δύο εβδομάδες, μέχρι την 28η Ιουλίου που ορίστηκε νέα συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας, είναι πολύς καιρός, κρίνουμε πως θα πρέπει να ανακοινωθεί η οριστική επίλυση του προβλήματος με ξεκάθαρες απαντήσεις».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top