ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποχαιρετά τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ!

Αποχαιρετά τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ!

Την τραγική του πορεία στα πλέι-οφ συνέχισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν ακίνδυνος και έμεινε στο 0-0 με τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό που πήρε άνετα τον βαθμό. Φωνάζουν για πέναλτι οι «πράσινοι».

Ο εφιάλτης του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ… συνεχίζεται!

Ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν και πάλι κάκιστος και ακίνδυνος, ο Παναθηναϊκός τον κράτησε άνετα στο μηδέν (0-0) και του κόβει τον δρόμο και τις ελπίδες για την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League.

Εξαιρετικό στήσιμο των φιλοξενούμενων από τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος πήρε την ταυτότητα του Άμπελ Φερέιρα και αν οι ποδοσφαιριστές του ήταν πιο επικίνδυνοι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου θα μπορούσαν να βρουν ένα γκολ!

Φωνάζουν και μάλλον δίκαια οι «πράσινοι» για τη φάση του 30ου λεπτού, όταν ο Μπουζούκης έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βαρέλα και στο απλωμένο του χέρι. Ο Σκόμινα έδειξε «παίζετε», ο VAR όπως φαίνεται του είπε πως δεν υπάρχει παράβαση και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Δύο καλές φάσεις σε όλο το ματς ο ΠΑΟΚ και αυτές στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μαουρίσιο στη μία να κάνει κάκιστο πλασέ και να μην βρίσκει εστία και τον Μάτος στο φινάλε να κάνει… τσαφ από τη μικρή περιοχή. Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, πίεζε σωστά στα 3/4 του γηπέδου και έκλεβε διαρκώς μπάλες, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Μπουζούκη που έκανε τρομερό ματς.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-4-1-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, με τους Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη στην τριπλέτα των στόπερ. Ροντρίγκο, Γιαννούλης τα δύο μπακ-χαφ, με τους Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο να παίζουν στον άξονα και τον Μπίσεσβαρ ακριβώς μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Άκπομ και Τζόλης ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Με διάταξη 3-4-3 παρέταξε από την άλλη μεριά τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Ο Διούδης στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Θεοχάρη, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος στην τριάδα των στόπερ. Ζαγαρίτης, Χατζηθεοδωρίδης τα δύο μπακ-χαφ, οι Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος στον άξονα, ενώ ο Μπουζούκης με τον Καμπετσή πλαισίωναν τον Μακέντα στην επίθεση.

Το ματς

Ούτε που κατάλαβε ο Παναθηναϊκός τι πήγε να πάθει στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα όταν σε ανύποπτη φάση ο Θεοχάρης έκανε λάθος γύρισμα, αλλά για καλή του τύχη ο Άκπομ δεν κατάφερε να πλασάρει με τον Διούδη να είναι εξουδετερωμένος. Αυτή η φάση ήταν και η μοναδική του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, καθώς οι παίκτες του Δώνη με σωστό και συντονισμένο πρέσινγκ και κλείνοντας παράλληλα τους χώρους, κρατούσε τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του… θεατή Διούδη! Ο Μπουζούκης δοκίμασε τον Πασχαλάκη στο 4′ με μακρινό φάουλ, ενώ δέκα λεπτά μετά η κεφαλιά του Καμπετσή από καλό σημείο δεν βρήκε στόχο.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βάλει στο ματς τον Μπίσεσβαρ που ήταν εκτός ρυθμού, ο Άκπομ πάλευε μόνος με την αμυντική τριπλέτα του Παναθηναϊκού και οι γηπεδούχοι ήταν αποδιοργανωμένοι καθώς είχαν χάσει την μάχη του άξονα με τους Αλεξανδρόπουλο και Ανουάρ να είναι εξαιρετικοί. Ο Μπουζούκης έδειχνε να βγαίνει μπροστά για τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι περνούσε συνεχώς από τα πόδια του και ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 30ου λεπτού. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα βρήκε στο σώμα και στο απλωμένο χέρι του Βαρέλα, αλλά οι φωνές των φιλοξενούμενων δεν… συγκίνησαν ούτε τον Σκόμινα, ούτε τον VAR.

Ο Γιώργος Δώνης είχε πάρει την… ταυτότητα του Άμπελ Φερέιρα, διαχειριζόταν άψογα το παιχνίδι και εάν οι ποδοσφαιριστές ήταν πιο σοβαροί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και δεν «χαλούσαν» κάθε φάση, θα μπορούσαν να βρουν το γκολ. Όπως «χάλασε» ο Αλεξανδρόπουλος τις προϋποθέσεις στο 47′, όταν έκανε δυνατή πάσα στην αντεπίθεση και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Μακέντα να εκτελέσει. Ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά, το έκανε και προσπάθησε να πιέσει. Μάταια, όμως! Στο 55′ έφτιαξε την πρώτη του αξιόλογη φάση αλλά το πλασέ του Ελ Καντουρί μέσα από την περιοχή μετά το σπάσιμο της μπάλας από τον Άκπομ ήταν κακό και πέρασε άουτ.

Την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, λοιπόν, να πιέσουν ήρθε το cooling break, οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών και το μομέντουμ χάθηκε. Καθαρό μυαλό από τους γηπεδούχους δεν υπήρχε, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν άνετα το μηδέν και προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια κόντρα για να φύγουν με το τρίποντο. Δεν το βρήκαν, ωστόσο ούτε δέχτηκαν κάποιο τέρμα αφού αμύνθηκαν υποδειγματικά και ο Μάτος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να κάνει… τσαφ από τη μικρή περιοχή, χάνοντας την ευκαιρί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του που τελικά έμεινε στο 0-0 και στο -4 από τη δεύτερη θέση και την ΑΕΚ.

Πηγή: Sport-fm.gr

The post Αποχαιρετά τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top